- Oglas -
Gobova juha s krompirjem je okusna in zdrava popestritev jesenskih jedilnikov, ฤe pa imamo gobe shranjene, si jo lahko pripravljamo skozi vse leto, saj mnogo ljudi oboลพuje okusno juho iz gob. Seveda pa je gobova juha najbolj okusna, kadar je pripravljena iz sveลพe nabranih gob. Recept je za vas pripravila Vesna Liponik iz Kokijeve kuhinje, kjer je gobova juha s krompirjem pogosto na jedilniku.
SESTAVINE (2 porciji)
- 200 g gob (jurฤki, lisiฤke, sneลพke)
- 1 velika ฤebula
- 3 stroki ฤesna
- 1 por
- 4 srednje veliki krompirji
- 1/2 gomolja zelene
- zaฤimbe: roลพmarin, timijan, bazilika, ลพajbelj, majaron, solimo in popramo po okusu
- 2 lovorjeva lista
PRIPRAVA
- Na drobno narezani ฤebuli praลพimo gobe 20 minut.
- Zelenjavo in ฤesen skuhamo do mehkega, v manjลกi koliฤini vode (toliko, da je zelenjava pokrita), ki smo ji dodali zaฤimbe ter sol in poper.
- Ko je zelenjava kuhana, s paliฤnim meลกalcem zmeลกamo do gladkega. ฤe je pregosto, dolijemo vodo.
- Zmeลกano zelenjavo prilijemo k prepraลพenim gobam in pustimo, da poฤasi vre 10 do 15 minut.
- Postreลพemo s sveลพe nasesekljanim peterลกiljem in ลพlico navadne ali veganske kisle smetane.
- oglas -