DomovZdravi ReceptiBrez glutenaGobova juha s krompirjem

Gobova juha s krompirjem

- Oglas -

Gobova juha s krompirjem je okusna in zdrava popestritev jesenskih jedilnikov, ฤe pa imamo gobe shranjene, si jo lahko pripravljamo skozi vse leto, saj mnogo ljudi oboลพuje okusno juho iz gob. Seveda pa je gobova juha najbolj okusna, kadar je pripravljena iz sveลพe nabranih gob. Recept je za vas pripravila Vesna Liponik iz Kokijeve kuhinje, kjer je gobova juha s krompirjem pogosto na jedilniku.

SESTAVINE (2 porciji)

  • 200 g gob (jurฤki, lisiฤke, sneลพke)
  • 1 velika ฤebula
  • 3 stroki ฤesna
  • 1 por
  • 4 srednje veliki krompirji
  • 1/2 gomolja zelene
  • zaฤimbe: roลพmarin, timijan, bazilika, ลพajbelj, majaron, solimo in popramo po okusu
  • 2 lovorjeva lista

PRIPRAVA

  1. Na drobno narezani ฤebuli praลพimo gobe 20 minut.
  2. Zelenjavo in ฤesen skuhamo do mehkega, v manjลกi koliฤini vode (toliko, da je zelenjava pokrita), ki smo ji dodali zaฤimbe ter sol in poper.
  3. Ko je zelenjava kuhana, s paliฤnim meลกalcem zmeลกamo do gladkega. ฤŒe je pregosto, dolijemo vodo.
  4. Zmeลกano zelenjavo prilijemo k prepraลพenim gobam in pustimo, da poฤasi vre 10 do 15 minut.
  5. Postreลพemo s sveลพe nasesekljanim peterลกiljem in ลพlico navadne ali veganske kisle smetane.
- oglas -

NAJNOVEJล I RECEPTI