- Oglas -
Gobova juha s krompirjem je okusna in zdrava popestritev jesenskih jedilnikov, če pa imamo gobe shranjene, si jo lahko pripravljamo skozi vse leto, saj mnogo ljudi obožuje okusno juho iz gob. Seveda pa je gobova juha najbolj okusna, kadar je pripravljena iz sveže nabranih gob. Recept je za vas pripravila Vesna Liponik iz Kokijeve kuhinje, kjer je gobova juha s krompirjem pogosto na jedilniku.
SESTAVINE (2 porciji)
- 200 g gob (jurčki, lisičke, snežke)
- 1 velika čebula
- 3 stroki česna
- 1 por
- 4 srednje veliki krompirji
- 1/2 gomolja zelene
- začimbe: rožmarin, timijan, bazilika, žajbelj, majaron, solimo in popramo po okusu
- 2 lovorjeva lista
PRIPRAVA
- Na drobno narezani čebuli pražimo gobe 20 minut.
- Zelenjavo in česen skuhamo do mehkega, v manjši količini vode (toliko, da je zelenjava pokrita), ki smo ji dodali začimbe ter sol in poper.
- Ko je zelenjava kuhana, s paličnim mešalcem zmešamo do gladkega. Če je pregosto, dolijemo vodo.
- Zmešano zelenjavo prilijemo k prepraženim gobam in pustimo, da počasi vre 10 do 15 minut.
- Postrežemo s sveže nasesekljanim peteršiljem in žlico navadne ali veganske kisle smetane.
- oglas -