ReceptiJuheBučkina juha z jabolki in bučnimi semeni

Bučkina juha z jabolki in bučnimi semeni

MORDA VAS ZANIMA

Bučkina juha z jabolki in bučnimi semeni je odlična iz svežih sestavin z vrta, ali shranjenih iz ozimnice.

- Oglas -

SESTAVINE (4 porcije)

  • 1 maslena bučka (približno 700 g)
  • 40 g masla
  • 20 ml rastlinskega olja
  • 2 jabolka
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 1 čili
  • 1 žlica curry začimb
  • 1 žlica naribanega ingverja
  • 250 ml kokosovega mleka ali 100 ml smetane
  • 50 g bučnih semen
  • sol
  • poper
  • 1 žlica masla
  • 1 žlica medu

PRIPRAVA

  1. Bučo olupite, izdolbite semena, jo narežite na kose in razporedite na pekač, obložen s papirjem za peko, rahlo posolite, pokapajte s polovico stopljenega masla in postavite v pečico, ogreto na 180 °C, pecite približno 20 minut.
  2. Jabolko in pol olupite, odstranite sredice in narežite na kocke. V ponvi segrejte preostalo maslo in olje, dodajte drobno sesekljano čebulo, narezan česen, sesekljan čili, potresite s curry začimbami in skupaj dušite približno 2 minuti. Mešanico prelijte s 500 ml vode, posolite in pustite vreti, dodajte praženo bučo, ingver, kokosovo mleko ali smetano in zmešajte. Po potrebi dolijte vodo in kuhajte še 10 minut.
  3. Bučna semena položite na pekač in jih za približno 10 minut postavite v pečico, ogreto na 150 °C. Preostali polovici jabolka odstranite sredico in jo narežite na rezine. V ponvi segrejte maslo, dodajte med in rezine jabolk. Segrejte na srednjo temperaturo in jabolka pražite, dokler se ne zmehčajo.
  4. Pripravljeno juho začinite s soljo po okusu, razdelite v sklede, dodajte popečene rezine jabolk in bučna semena.
- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×