- Oglas -
Bučkina juha z jabolki in bučnimi semeni je odlična iz svežih sestavin z vrta, ali shranjenih iz ozimnice.
SESTAVINE (4 porcije)
- 1 maslena bučka (približno 700 g)
- 40 g masla
- 20 ml rastlinskega olja
- 2 jabolka
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 1 čili
- 1 žlica curry začimb
- 1 žlica naribanega ingverja
- 250 ml kokosovega mleka ali 100 ml smetane
- 50 g bučnih semen
- sol
- poper
- 1 žlica masla
- 1 žlica medu
PRIPRAVA
- Bučo olupite, izdolbite semena, jo narežite na kose in razporedite na pekač, obložen s papirjem za peko, rahlo posolite, pokapajte s polovico stopljenega masla in postavite v pečico, ogreto na 180 °C, pecite približno 20 minut.
- Jabolko in pol olupite, odstranite sredice in narežite na kocke. V ponvi segrejte preostalo maslo in olje, dodajte drobno sesekljano čebulo, narezan česen, sesekljan čili, potresite s curry začimbami in skupaj dušite približno 2 minuti. Mešanico prelijte s 500 ml vode, posolite in pustite vreti, dodajte praženo bučo, ingver, kokosovo mleko ali smetano in zmešajte. Po potrebi dolijte vodo in kuhajte še 10 minut.
- Bučna semena položite na pekač in jih za približno 10 minut postavite v pečico, ogreto na 150 °C. Preostali polovici jabolka odstranite sredico in jo narežite na rezine. V ponvi segrejte maslo, dodajte med in rezine jabolk. Segrejte na srednjo temperaturo in jabolka pražite, dokler se ne zmehčajo.
- Pripravljeno juho začinite s soljo po okusu, razdelite v sklede, dodajte popečene rezine jabolk in bučna semena.
- oglas -