- Oglas -
Sestavine (za 4 kozarce po 200 ml):
- 1000 g jagod
- 400 g sladkorja v prahu
- 1 kos ingverja
- 50 g chia semen
PRIPRAVA:
- Jagodam odstranite peclje in jih narežite na četrtine. Eno tretjino dajte na stran, preostale jagode pa počasi kuhajte v loncu. Ko nekaj tekočine izhlapi, postopoma dodajte sladkor in previdno premešajte. Ko dodate ves sladkor, kuhajte še približno 5 minut.
- Nato z mešalnikom zmešajte do gladkega. Ingver naribajte, iztisnite sok in 2 žlici ingverjevega soka dodajte kuhanim jagodam. Dodajte še jagode, ki ste jih dali na stran, in ponovno kuhajte približno 5 minut. Na koncu dodajte chia semena, premešajte, vročo marmelado napolnite v kozarce, zaprite pokrovčke in pustite do naslednjega dne obrnjene navzdol.
- oglas -