DomovZdravi ReceptiŽajbljev fižol - Tradicionalni toskanski obrok

Žajbljev fižol – Tradicionalni toskanski obrok

- Oglas -

Žajbljev fižol je tradicionalna toskanska jed, ki s preprostimi sestavinami in dišečimi sredozemskimi zelišči ustvari pravo kulinarično razvajanje. Je odlična izbira za hitro pripravljen, a okusen obrok.

Sestavine (4 porcije):

  • 3 pločevinke belega fižola v slanici,
  • 2 stroka česna,
  • 4–5 listov žajblja,
  • 5 žlic olivnega olja,
  • 2 žlici paradižnikove mezge,
  • majhen šopek rožmarina,
  • sol.

Priprava:

Precedimo fižol in ga večkrat splaknemo pod mrzlo tekočo vodo. Temeljito premešamo, solimo, dodamo paradižnikovo mezgo in zavremo. Na vročem olju zarumenimo sesekljan česen, dodamo sesekljana zelišča in fižol.

- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI