Recept za rezance soba z zelenjavo. Na japonskem so poznani rezanci vseh oblik, širin in dolžin, pripravljenih iz različnih vrst moke.
- Oglas -
Na japonskem so poznani rezanci vseh oblik, širin in dolžin, pripravljenih iz različnih vrst moke. In zanimivo je, kako rezance veliko lažje jemo s paličicami. Japonci recimo, ko čakajo na prevozno sredstvo, vrtijo paličice z rezanci in preprostimi prelivi s tako odsotnim pogledom na obrazu, kot ga ima kakšen Evropejec, ko grizlja čokolado.
SESTAVINE (2 porciji)
- 200 g rezancev soba (rezanci iz ajdove moke)
- 2 korenčka
- 2 jajci
- 6 listov ohrovta
- 1 pest sezamovih semen
- sojina omaka po okusu
- pest kalčkov
PRIPRAVA
- Rezance soba skuhamo po navodilih. Zelenjavo nasekljamo, polijemo s sojino omako po okusu in skuhamo na pari.
- Sezamova semena prepražimo in ohladimo na krožniku. Jajci razžvrkljamo, spečemo kot palačinko in narežemo na trakce.
- Po želji lahko jajci zamenjamo s tofujem, narezanim na kocke in mariniranim v sojini omaki.
- Rezance, zelenjavo, sezam in jajci zmešamo in postrežemo okrašeno s kalčki.
Nasvet: Zelenjavo si lahko prilagodite s svojo najljubšo.
- oglas -