- Oglas -
Recept za rezance soba z zelenjavo. Na japonskem so poznani rezanci vseh oblik, širin in dolžin, pripravljenih iz različnih vrst moke.
Na japonskem so poznani rezanci vseh oblik, širin in dolžin, pripravljenih iz različnih vrst moke. In zanimivo je, kako rezance veliko lažje jemo s paličicami. Japonci recimo, ko čakajo na prevozno sredstvo, vrtijo paličice z rezanci in preprostimi prelivi s tako odsotnim pogledom na obrazu, kot ga ima kakšen Evropejec, ko grizlja čokolado.
SESTAVINE (2 porciji)
- 200 g rezancev soba (rezanci iz ajdove moke)
- 2 korenčka
- 2 jajci
- 6 listov ohrovta
- 1 pest sezamovih semen
- sojina omaka po okusu
- pest kalčkov
PRIPRAVA
- Rezance soba skuhamo po navodilih. Zelenjavo nasekljamo, polijemo s sojino omako po okusu in skuhamo na pari.
- Sezamova semena prepražimo in ohladimo na krožniku. Jajci razžvrkljamo, spečemo kot palačinko in narežemo na trakce.
- Po želji lahko jajci zamenjamo s tofujem, narezanim na kocke in mariniranim v sojini omaki.
- Rezance, zelenjavo, sezam in jajci zmešamo in postrežemo okrašeno s kalčki.
Nasvet: Zelenjavo si lahko prilagodite s svojo najljubšo.
- oglas -