DomovZdravi ReceptiSladiceMedeni biskvitki z orehi

Medeni biskvitki z orehi

- Oglas -

Medeni biskvitki z orehi so priljubljena sladica. Najboljša kombinacija so seveda domači orehi in med lokalnega čebelarja.

SESTAVINE (40 kosov)

Sestavine za biskvit:

  • 150 g sladkorja
  • 2 žlici medu
  • 150 g masla
  • 2 jajci
  • 450 g navadne moke
  • 1 čajna žlička sode bikarbone

Orehov nadev:

  • 300 g orehov
  • 80 g sladkorja
  • 120 g masla
  • 3 žlice medu

Beli nadev:

  • 2 žlici navadne moke
  • 3 žlice krompirjevega škroba
  • 500 ml mleka
  • 200 g masla
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 1 vrečka vaniljevega sladkorja

PRIPRAVA

  1. V ponvi raztopimo sladkor, med in maslo. Pustimo, da se mešanica rahlo ohladi in nato vanjo dodamo jajca. Dodamo presejano moko s sodo bikarbono. Testo razdelimo na  2 dela. Oba kosa razvaljamo na velikost pekača in prestavimo v pekač obložen s peki papirjem (pečemo jih ločeno). Oba biskvita pečemo v predhodno ogreti pečici na 180°C približno 30 minut. Pustimo, da se ohladijo.
  2. Sesekljamo ali grobo zmeljemo oreške. Sladkor natresemo v majhno ponev, pustimo, da se stopi in pripravimo karamelo. Vmešamo maslo, oreščke in med. Pustimo, da se mešanica rahlo ohladi in jo razmažemo na en del biskvita.
  3. Pripravimo nadev. Moko s krompirjevim škrobom dobro vmešamo v mleko, skuhamo gosto kašo in med mešanjem pustimo, da se ohladi. Maslo narežemo na koščke in pustimo, da se zmehča v skledi. Potresemo s sladkorjem v prahu in vaniljevim sladkorjem ter stepemo v peno. Postopoma dodamo mešanico moke.
  4. Na pečen biskvit brez orehov enakomerno razporedimo nadev. Na nadev postavimo drugo polovico biskvita, ki smo jo prej premazali z orehovo maso. Pecivo čez noč postavimo v hladilnik, da se strdi, nato sladico narežemo na majhne kocke in postrežemo.
- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI