- Oglas -
Medeni biskvitki z orehi so priljubljena sladica. Najboljลกa kombinacija so seveda domaฤi orehi in med lokalnega ฤebelarja.
SESTAVINE (40 kosov)
Sestavine za biskvit:
- 150 g sladkorja
- 2 ลพlici medu
- 150 g masla
- 2 jajci
- 450 g navadne moke
- 1 ฤajna ลพliฤka sode bikarbone
Orehov nadev:
- 300 g orehov
- 80 g sladkorja
- 120 g masla
- 3 ลพlice medu
Beli nadev:
- 2 ลพlici navadne moke
- 3 ลพlice krompirjevega ลกkroba
- 500 ml mleka
- 200 g masla
- 100 g sladkorja v prahu
- 1 vreฤka vaniljevega sladkorja
PRIPRAVA
- V ponvi raztopimo sladkor, med in maslo. Pustimo, da se meลกanica rahlo ohladi in nato vanjo dodamo jajca. Dodamo presejano moko s sodo bikarbono. Testo razdelimo na 2 dela. Oba kosa razvaljamo na velikost pekaฤa in prestavimo v pekaฤ obloลพen s peki papirjem (peฤemo jih loฤeno). Oba biskvita peฤemo v predhodno ogreti peฤici na 180ยฐC pribliลพno 30 minut. Pustimo, da se ohladijo.
- Sesekljamo ali grobo zmeljemo oreลกke. Sladkor natresemo v majhno ponev, pustimo, da se stopi in pripravimo karamelo. Vmeลกamo maslo, oreลกฤke in med. Pustimo, da se meลกanica rahlo ohladi in jo razmaลพemo na en del biskvita.
- Pripravimo nadev. Moko s krompirjevim ลกkrobom dobro vmeลกamo v mleko, skuhamo gosto kaลกo in med meลกanjem pustimo, da se ohladi. Maslo nareลพemo na koลกฤke in pustimo, da se zmehฤa v skledi. Potresemo s sladkorjem v prahu in vaniljevim sladkorjem ter stepemo v peno. Postopoma dodamo meลกanico moke.
- Na peฤen biskvit brez orehov enakomerno razporedimo nadev. Na nadev postavimo drugo polovico biskvita, ki smo jo prej premazali z orehovo maso. Pecivo ฤez noฤ postavimo v hladilnik, da se strdi, nato sladico nareลพemo na majhne kocke in postreลพemo.
- oglas -