0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

ReceptiPita iz sladkega krompirja

Pita iz sladkega krompirja

MORDA VAS ZANIMA

Če imate radi sladki krompir, si iz njega lahko naredite tudi odlično pito.

- Oglas -

SESTAVINE (za 1 pito)

Za nadev:

  • 500 g kuhanega in pretlačenega sladkega krompirja
  • 250 g kokosovega sladkorja
  • 1,25 dl ovsenega mleka
  • 1 žlica limoninega soka
  • 2 žlici olja
  • 1 žlica moke
  • 1 žlička cimeta
  • 1/2 žličke soli
  • 1/4 žličke sode bikarbone

Za testo:

  • 100 g bele moke
  • 3 žlice olja
  • 35 g kokosovega sladkorja
  • 3 žlice čičerikine vode
  • ščepec soli
  • maščoba za model za peko
  • suha leča

Za glazuro:

  • 100 g kuhanega korenja
  • 0,8 dl pomarančnega soka
  • 2 žlici pomarančne marmelade
  • 1 žlica sladkorja
  • 1 žlička krompirjevega škroba  
  • 0,5 dl vode

PRIPRAVA

  1. Iz moke, olja, sladkorja, soli in čičerikine vode zamesite testo, ki naj nato 30 minut počiva na hladnem. Pečico segrejte na 210 °C.
  2. Ovsenemu mleku primešajte limonin sok in počakajte nekaj minut, da dobite pinjenec, ki ga nato zmešajte s sladkorjem, cimetom, oljem, pretlačenim sladkim krompirjem, žlico moke, soljo in sodo bikarbono.
  3. Testo razvaljajte na debelino cca 2 milimetra. Namastite pekač oz. model za peko, ki ga obložite s testom. Testo prebodite z vilicami, nato pa ga obložite z aluminijasto folijo, na katero nasujte plast suhe leče. Pecite 12 minut. Nato odstranite aluminijasto folijo z lečo in obložite testo z nadevom. Pecite 48 minut pri temperaturi 175 °C – oziroma dokler ni sredica dovolj zapečena.
  4. Počakajte, da se pita ohladi. Medtem pretlačite in zmešajte sestavine za glazuro. Mešanico zavrite in zgostite s krompirjevim škrobom, ki ste ga pred tem zmešali s hladno vodo. Prelijte glazuro po piti, ki jo postavite na hladno za vsaj dve uri, da se glazura strdi.
- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI