DomovZdravi ReceptiSladicePita iz sladkega krompirja

Pita iz sladkega krompirja

- Oglas -

ฤŒe imate radi sladki krompir, si iz njega lahko naredite tudi odliฤno pito.

SESTAVINE (za 1 pito)

Za nadev:

  • 500 g kuhanega in pretlaฤenega sladkega krompirja
  • 250 g kokosovega sladkorja
  • 1,25 dl ovsenega mleka
  • 1 ลพlica limoninega soka
  • 2 ลพlici olja
  • 1 ลพlica moke
  • 1 ลพliฤka cimeta
  • 1/2 ลพliฤke soli
  • 1/4 ลพliฤke sode bikarbone

Za testo:

  • 100 g bele moke
  • 3 ลพlice olja
  • 35 g kokosovega sladkorja
  • 3 ลพlice ฤiฤerikine vode
  • ลกฤepec soli
  • maลกฤoba za model za peko
  • suha leฤa

Za glazuro:

  • 100 g kuhanega korenja
  • 0,8 dl pomaranฤnega soka
  • 2 ลพlici pomaranฤne marmelade
  • 1 ลพlica sladkorja
  • 1 ลพliฤka krompirjevega ลกkroba ย 
  • 0,5 dl vode

PRIPRAVA

  1. Iz moke, olja, sladkorja, soli in ฤiฤerikine vode zamesite testo, ki naj nato 30 minut poฤiva na hladnem. Peฤico segrejte na 210 ยฐC.
  2. Ovsenemu mleku primeลกajte limonin sok in poฤakajte nekaj minut, da dobite pinjenec, ki ga nato zmeลกajte s sladkorjem, cimetom, oljem, pretlaฤenim sladkim krompirjem, ลพlico moke, soljo in sodo bikarbono.
  3. Testo razvaljajte na debelino cca 2 milimetra. Namastite pekaฤ oz. model za peko, ki ga obloลพite s testom. Testo prebodite z vilicami, nato pa ga obloลพite z aluminijasto folijo, na katero nasujte plast suhe leฤe. Pecite 12 minut. Nato odstranite aluminijasto folijo z leฤo in obloลพite testo z nadevom. Pecite 48 minut pri temperaturi 175 ยฐC โ€“ oziroma dokler ni sredica dovolj zapeฤena.
  4. Poฤakajte, da se pita ohladi. Medtem pretlaฤite in zmeลกajte sestavine za glazuro. Meลกanico zavrite in zgostite s krompirjevim ลกkrobom, ki ste ga pred tem zmeลกali s hladno vodo. Prelijte glazuro po piti, ki jo postavite na hladno za vsaj dve uri, da se glazura strdi.
- oglas -

NAJNOVEJล I RECEPTI