- Oglas -
ฤe imate radi sladki krompir, si iz njega lahko naredite tudi odliฤno pito.
SESTAVINE (za 1 pito)
Za nadev:
- 500 g kuhanega in pretlaฤenega sladkega krompirja
- 250 g kokosovega sladkorja
- 1,25 dl ovsenega mleka
- 1 ลพlica limoninega soka
- 2 ลพlici olja
- 1 ลพlica moke
- 1 ลพliฤka cimeta
- 1/2 ลพliฤke soli
- 1/4 ลพliฤke sode bikarbone
Za testo:
- 100 g bele moke
- 3 ลพlice olja
- 35 g kokosovega sladkorja
- 3 ลพlice ฤiฤerikine vode
- ลกฤepec soli
- maลกฤoba za model za peko
- suha leฤa
Za glazuro:
- 100 g kuhanega korenja
- 0,8 dl pomaranฤnega soka
- 2 ลพlici pomaranฤne marmelade
- 1 ลพlica sladkorja
- 1 ลพliฤka krompirjevega ลกkroba ย
- 0,5 dl vode
PRIPRAVA
- Iz moke, olja, sladkorja, soli in ฤiฤerikine vode zamesite testo, ki naj nato 30 minut poฤiva na hladnem. Peฤico segrejte na 210 ยฐC.
- Ovsenemu mleku primeลกajte limonin sok in poฤakajte nekaj minut, da dobite pinjenec, ki ga nato zmeลกajte s sladkorjem, cimetom, oljem, pretlaฤenim sladkim krompirjem, ลพlico moke, soljo in sodo bikarbono.
- Testo razvaljajte na debelino cca 2 milimetra. Namastite pekaฤ oz. model za peko, ki ga obloลพite s testom. Testo prebodite z vilicami, nato pa ga obloลพite z aluminijasto folijo, na katero nasujte plast suhe leฤe. Pecite 12 minut. Nato odstranite aluminijasto folijo z leฤo in obloลพite testo z nadevom. Pecite 48 minut pri temperaturi 175 ยฐC โ oziroma dokler ni sredica dovolj zapeฤena.
- Poฤakajte, da se pita ohladi. Medtem pretlaฤite in zmeลกajte sestavine za glazuro. Meลกanico zavrite in zgostite s krompirjevim ลกkrobom, ki ste ga pred tem zmeลกali s hladno vodo. Prelijte glazuro po piti, ki jo postavite na hladno za vsaj dve uri, da se glazura strdi.
- oglas -