DomovZdravi ReceptiPečen fižol s črnim pivom

Pečen fižol s črnim pivom

- Oglas -

Pečen fižol s črnim pivom je izjemno aromatična in bogata jed, ki združuje kremast fižol, hrustljav tofu ter sladko-kiselkast okus melase, piva in gorčice. Popolna izbira za vse, ki si želijo nekaj drugačnega in konkretnega na krožniku.

Sestavine (4 porcije):

  • 200 g dimljenega tofuja ali rastlinske šunke
  • 4 čebule
  • 2 žlici olja
  • 2 stroka česna
  • 3 pločevinke belega fižola (skupaj s slanico)
  • 100 ml paradižnikove mezge
  • 300 ml temnega piva
  • 2 žlici jabolčnega kisa
  • 1–2 žlici  melase
  • 1–2 žlici gorčice
  • čili v prahu
  • sol
  • črni poper

Priprava:

  1. Tofu ali rastlinsko šunko narežite na kocke, ki jih popecite v ponvi, da postanejo hrustljave. Nato v ponev nalijte olje, na katerem popražite čebulo.
  2. Dodajte česen, fižol, paradižnikovo mezgo, pivo, jabolčni kis, melaso, gorčico, čili, sol in poper ter mešanico zavrite.
  3. Mešanico pretresite v pekač in pecite približno 40 minut pri temperaturi 200 °C.
- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI