- Oglas -
Pečen fižol s črnim pivom je izjemno aromatična in bogata jed, ki združuje kremast fižol, hrustljav tofu ter sladko-kiselkast okus melase, piva in gorčice. Popolna izbira za vse, ki si želijo nekaj drugačnega in konkretnega na krožniku.
Sestavine (4 porcije):
- 200 g dimljenega tofuja ali rastlinske šunke
- 4 čebule
- 2 žlici olja
- 2 stroka česna
- 3 pločevinke belega fižola (skupaj s slanico)
- 100 ml paradižnikove mezge
- 300 ml temnega piva
- 2 žlici jabolčnega kisa
- 1–2 žlici melase
- 1–2 žlici gorčice
- čili v prahu
- sol
- črni poper
Priprava:
- Tofu ali rastlinsko šunko narežite na kocke, ki jih popecite v ponvi, da postanejo hrustljave. Nato v ponev nalijte olje, na katerem popražite čebulo.
- Dodajte česen, fižol, paradižnikovo mezgo, pivo, jabolčni kis, melaso, gorčico, čili, sol in poper ter mešanico zavrite.
- Mešanico pretresite v pekač in pecite približno 40 minut pri temperaturi 200 °C.
- oglas -