- Oglas -
Cimetovo pecivo z bučkami je sočna, bogata in dišeča sladica, ki združuje nežno aromo cimeta, kakava in svežino bučk v popolno jesensko razvajanje. Vegansko in pripravljeno brez jajc, a z neverjetno mehko teksturo.
Sestavine (cca. 15 porcij):
Za biskvit:
- 325 g bučk
- 250 g pirine moke
- 2 žlički cimeta
- 40 g kakava
- 1 žlička sode bikarbone
- 1 vrečka pecilnega praška
- sol
- 10 žlic čičerikine vode
- 250 g kokosovega sladkorja
- 250 ml olja
Za kremo:
- 125 g rastlinskega kremnega namaza
- 40 g sladkorja v prahu
- 150 ml kokosove smetane za stepanje
- maščoba in moka za pekač
- nasekljane pistacije za posip
Priprava:
- Bučke grobo naribajte in jih ožemite, da odstranite presežek vode. V skledi zmešajte moko, cimet, kakav, sodo bikarbono, pecilni prašek in ščepec soli.
- Stepite čičerikino vodo in sladkor, dobljeni sneg pa nato zmešajte z naribanimi bučkami. Vse skupaj dodajte v skledo z moko in drugimi suhimi sestavinami. Dobro premešajte, dodajte olje in ponovno zmešajte.
- Namastite pekač in posujte dno z moko, nato pa vanj vlijte maso za biskvit. Pecite približno 40 minut pri temperaturi 180 °C. Ko se biskvit ohladi, ga odstranite iz modela.
- Zmešajte rastlinski namaz, sladkor in stepeno kokosovo smetano. Kremo nato premažite po ohlajenem biskvitu in sladico postavite v hladilnik za eno uro, da se ohladi. Preden jo postrežete, jo posipajte s pistacijami.
- oglas -