DomovZdravi ReceptiCimetovo pecivo z bučkami

Cimetovo pecivo z bučkami

- Oglas -

Cimetovo pecivo z bučkami je sočna, bogata in dišeča sladica, ki združuje nežno aromo cimeta, kakava in svežino bučk v popolno jesensko razvajanje. Vegansko in pripravljeno brez jajc, a z neverjetno mehko teksturo.

Sestavine (cca. 15 porcij):

Za biskvit:

  • 325 g bučk
  • 250 g pirine moke
  • 2 žlički cimeta
  • 40 g kakava
  • 1 žlička sode bikarbone
  • 1 vrečka pecilnega praška
  • sol
  • 10 žlic čičerikine vode
  • 250 g kokosovega sladkorja
  • 250 ml olja

Za kremo:

  • 125 g rastlinskega kremnega namaza
  • 40 g sladkorja v prahu
  • 150 ml kokosove smetane za stepanje
  • maščoba in moka za pekač
  • nasekljane pistacije za posip

Priprava:

  1. Bučke grobo naribajte in jih ožemite, da odstranite presežek vode. V skledi zmešajte moko, cimet, kakav, sodo bikarbono, pecilni prašek in ščepec soli.
  2. Stepite čičerikino vodo in sladkor, dobljeni sneg pa nato zmešajte z naribanimi bučkami. Vse skupaj dodajte v skledo z moko in drugimi suhimi sestavinami. Dobro premešajte, dodajte olje in ponovno zmešajte.
  3. Namastite pekač in posujte dno z moko, nato pa vanj vlijte maso za biskvit. Pecite približno 40 minut pri temperaturi 180 °C. Ko se biskvit ohladi, ga odstranite iz modela.
  4. Zmešajte rastlinski namaz, sladkor in stepeno kokosovo smetano. Kremo nato premažite po ohlajenem biskvitu in sladico postavite v hladilnik za eno uro, da se ohladi. Preden jo postrežete, jo posipajte s pistacijami.
- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI