0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravi ReceptiJuheGobova krompirjeva juha

Gobova krompirjeva juha

MORDA VAS ZANIMA

- Oglas -

Gobova krompirjeva juha je tradicionalna domača jed, ki je še posebej okusna, ko naberemo sveže jurčke v gozdu, sicer pa jo lahko pripravimo tudi iz shranjenih.

SESTAVINE (4 porcije)

  • 6 olupljenih surovih krompirjev
  • 300 g očiščenih jurčkov
  • 1 čebula, srednje velika
  • 1 manjše, olupljeno korenje
  • 1 mlada čebula
  • 40g večnamenske moke
  • 0,5 dl olja
  • 4 stroki česna
  • 1 vejica majarona
  • 1 čajna žlička mlete kumine
  • sol

Navodila za pripravo

  1. Segrejte 0,4 dl olja v ponvi in do rjavega popražite sesekljano čebulo.
  2. Potresite z moko in pripravite lahko prežganje. Pustite, da se ohladi.
  3. Razrežite krompirje na osmine in jih stresite v slan krop (1,5 l).
  4. Po 2 minutah vzemite 2 zajemalki vode od kuhanja krompirja in jo zmešajte s pripravljenim hladnim prežganjem.
  5. Dodajte kumino in vse dodajte nazaj krompirju, ki se kuha.
  6. Narežite gobe, jih do rjavega močno popražite na preostalem olju, solite in prav tako dodajte krompirju.
  7. Nato dodajte narezan korenček, narezan česen in listke majarona ter počasi kuhajte, dokler se krompir ne zmehča.
  8. Solite juho, dodajte nasekljano mlado čebulo in postrezite, najbolje s svežim kruhom.
- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI