- Oglas -
Gobova krompirjeva juha je tradicionalna domaฤa jed, ki je ลกe posebej okusna, ko naberemo sveลพe jurฤke v gozdu, sicer pa jo lahko pripravimo tudi iz shranjenih.
SESTAVINE (4 porcije)
- 6 olupljenih surovih krompirjev
- 300 g oฤiลกฤenih jurฤkov
- 1 ฤebula, srednje velika
- 1 manjลกe, olupljeno korenje
- 1 mlada ฤebula
- 40g veฤnamenske moke
- 0,5 dl olja
- 4 stroki ฤesna
- 1 vejica majarona
- 1 ฤajna ลพliฤka mlete kumine
- sol
Navodila za pripravo
- Segrejte 0,4 dl olja v ponvi in do rjavega popraลพite sesekljano ฤebulo.
- Potresite z moko in pripravite lahko preลพganje. Pustite, da se ohladi.
- Razreลพite krompirje na osmine in jih stresite v slan krop (1,5 l).
- Po 2 minutah vzemite 2 zajemalki vode od kuhanja krompirja in jo zmeลกajte s pripravljenim hladnim preลพganjem.
- Dodajte kumino in vse dodajte nazaj krompirju, ki se kuha.
- Nareลพite gobe, jih do rjavega moฤno popraลพite na preostalem olju, solite in prav tako dodajte krompirju.
- Nato dodajte narezan korenฤek, narezan ฤesen in listke majarona ter poฤasi kuhajte, dokler se krompir ne zmehฤa.
- Solite juho, dodajte nasekljano mlado ฤebulo in postrezite, najbolje s sveลพim kruhom.
- oglas -