- Oglas -
Gobova krompirjeva juha je tradicionalna domača jed, ki je še posebej okusna, ko naberemo sveže jurčke v gozdu, sicer pa jo lahko pripravimo tudi iz shranjenih.
SESTAVINE (4 porcije)
- 6 olupljenih surovih krompirjev
- 300 g očiščenih jurčkov
- 1 čebula, srednje velika
- 1 manjše, olupljeno korenje
- 1 mlada čebula
- 40g večnamenske moke
- 0,5 dl olja
- 4 stroki česna
- 1 vejica majarona
- 1 čajna žlička mlete kumine
- sol
Navodila za pripravo
- Segrejte 0,4 dl olja v ponvi in do rjavega popražite sesekljano čebulo.
- Potresite z moko in pripravite lahko prežganje. Pustite, da se ohladi.
- Razrežite krompirje na osmine in jih stresite v slan krop (1,5 l).
- Po 2 minutah vzemite 2 zajemalki vode od kuhanja krompirja in jo zmešajte s pripravljenim hladnim prežganjem.
- Dodajte kumino in vse dodajte nazaj krompirju, ki se kuha.
- Narežite gobe, jih do rjavega močno popražite na preostalem olju, solite in prav tako dodajte krompirju.
- Nato dodajte narezan korenček, narezan česen in listke majarona ter počasi kuhajte, dokler se krompir ne zmehča.
- Solite juho, dodajte nasekljano mlado čebulo in postrezite, najbolje s svežim kruhom.
- oglas -