- Oglas -
Juha iz rdeče pese je izjemno barvita, kremasta in polna globokih, zemeljskih okusov, ki jih odlično dopolnita ingver in nežna kisla smetana. Poširano jajce v vsaki porciji jed povzdigne v pravo gurmansko doživetje.
Sestavine (4 porcije):
- 1 čebula
- 1 strok česna
- 150 g masla
- 500 g rdeče pese
- 50 g ingverja
- 1 liter juhe
- 250 g konzerviranih paradižnikov
- sol, poper, timijan
- 1 žlica balzamičnega kisa
- 1 žlica kisa
- 4 jajca
- 150 ml kisle smetana
Priprava:
- Čebulo in česen očistite in drobno sesekljajte. V loncu segrejte maslo in najprej popražite čebulo in česen, nato v lonec dodajte očiščeno in sesekljano rdečo peso ter košček sesekljanega ingverja.
- Osnovo prelijte z juho in dodajte sesekljane paradižnike. Začinite s soljo, poprom in timijanom. Juho kuhajte 30 minut na nizki temperaturi. Proti koncu dodajte v juho malo balzamičnega kisa in jo z ročnim mešalnikom zmešajte, da postane gladka.
- V loncu segrejte vodo na 80 °C, dodajte malo kisa in soli, z zajemalko zajemite nekaj vroče vode in vanjo razbijte 1 jajce. Jajce previdno prelijte v vodo v loncu in pustite, da se pošíra. Končani juhi dodajte kislo smetano, da jo zmehčate, in jo postrezite s pošíranim jajcem.
- oglas -

