DomovZdravi ReceptiJuha iz rdeče pese - kremasta, barvita in polna izjemnih okusov

Juha iz rdeče pese – kremasta, barvita in polna izjemnih okusov

- Oglas -

Juha iz rdeče pese je izjemno barvita, kremasta in polna globokih, zemeljskih okusov, ki jih odlično dopolnita ingver in nežna kisla smetana. Poširano jajce v vsaki porciji jed povzdigne v pravo gurmansko doživetje.

Sestavine (4 porcije):

  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • 150 g masla
  • 500 g rdeče pese
  • 50 g ingverja
  • 1 liter juhe
  • 250 g konzerviranih paradižnikov
  • sol, poper, timijan
  • 1 žlica balzamičnega kisa
  • 1 žlica kisa
  • 4 jajca
  • 150 ml kisle smetana

Priprava:

  1. Čebulo in česen očistite in drobno sesekljajte. V loncu segrejte maslo in najprej popražite čebulo in česen, nato v lonec dodajte očiščeno in sesekljano rdečo peso ter košček sesekljanega ingverja.
  2. Osnovo prelijte z juho in dodajte sesekljane paradižnike. Začinite s soljo, poprom in timijanom. Juho kuhajte 30 minut na nizki temperaturi. Proti koncu dodajte v juho malo balzamičnega kisa in jo z ročnim mešalnikom zmešajte, da postane gladka.
  3. V loncu segrejte vodo na 80 °C, dodajte malo kisa in soli, z zajemalko zajemite nekaj vroče vode in vanjo razbijte 1 jajce. Jajce previdno prelijte v vodo v loncu in pustite, da se pošíra. Končani juhi dodajte kislo smetano, da jo zmehčate, in jo postrezite s pošíranim jajcem.
- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI