DomovZdravi ReceptiSladicePomarančno-čokoladne rezine

Pomarančno-čokoladne rezine

- Oglas -

Če čokoladnim rezinam dodamo še pomarančo, dobimo aromatične pomarančno-čokoladne rezine, ki bodo hitro izginile s pladnja.

SESTAVINE (26 rezin)

Za biskvit:

  • 900 g navadne moke
  • 300 g sladkorja v prahu
  • 5 žlic čičerikine vode
  • 600 g kokosove maščobe
  • 1 žlica naribane limonine lupinice

Za nadev:

  • 200 ml vode
  • 3 žlice črnega čaja
  • 70 g kokosove maščobe
  • 300 g temne čokolade
  • 100 ml pomarančnega likerja

Za glazuro:

  • 200 g čokoladne glazure
  • rezine pomaranče

PRIPRAVA

  1. Presejte sladkor in moko. Dodajte čičerikino vodo, kokosovo maščobo in limonino lupinico. Zamesite v mehko testo, ki ga nato postavite v hladilnik. Ko se testo ohladi, ga razdelite na dva dela in razvaljajte na debelino 5 milimetrov. Nato pecite biskvit 20 minut pri temperaturi 180 °C. Ko je pečen, ga ohladite.
  2. Skuhajte črni čaj. Stopljeno kokosovo maščobo zmešajte s stopljeno čokolado, likerjem in čajem. Polovico nadeva razporedite po prvi plasti biskvita, nato pa dodajte še drugo plast in zaključite z drugo polovico nadeva. Pecivo postavite v hladilnik.
  3. Po pecivu prelijte čokoladno glazuro in dekorirajte z rezinami pomaranče. Ko se glazura ohladi in strdi, narežite pecivo na rezine in postrezite.
- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI