- Oglas -
Če čokoladnim rezinam dodamo še pomarančo, dobimo aromatične pomarančno-čokoladne rezine, ki bodo hitro izginile s pladnja.
SESTAVINE (26 rezin)
Za biskvit:
- 900 g navadne moke
- 300 g sladkorja v prahu
- 5 žlic čičerikine vode
- 600 g kokosove maščobe
- 1 žlica naribane limonine lupinice
Za nadev:
- 200 ml vode
- 3 žlice črnega čaja
- 70 g kokosove maščobe
- 300 g temne čokolade
- 100 ml pomarančnega likerja
Za glazuro:
- 200 g čokoladne glazure
- rezine pomaranče
PRIPRAVA
- Presejte sladkor in moko. Dodajte čičerikino vodo, kokosovo maščobo in limonino lupinico. Zamesite v mehko testo, ki ga nato postavite v hladilnik. Ko se testo ohladi, ga razdelite na dva dela in razvaljajte na debelino 5 milimetrov. Nato pecite biskvit 20 minut pri temperaturi 180 °C. Ko je pečen, ga ohladite.
- Skuhajte črni čaj. Stopljeno kokosovo maščobo zmešajte s stopljeno čokolado, likerjem in čajem. Polovico nadeva razporedite po prvi plasti biskvita, nato pa dodajte še drugo plast in zaključite z drugo polovico nadeva. Pecivo postavite v hladilnik.
- Po pecivu prelijte čokoladno glazuro in dekorirajte z rezinami pomaranče. Ko se glazura ohladi in strdi, narežite pecivo na rezine in postrezite.
- oglas -