DomovZdravi ReceptiPražena zelenjava s tofujem in riževimi rezanci

Pražena zelenjava s tofujem in riževimi rezanci

- Oglas -

Pražena zelenjava s tofujem in riževimi rezanci je enostavna in hitro pripravljena jed, polna barv in hranil. Kombinacija tofujevih kock in hrustljave zelenjave bo zadovoljila vsakogar, ki išče hitro in zdravo rešitev za kosilo ali večerjo.

Sestavine (4 porcije):

  • 300 g riževih rezancev
  • sol
  • 1 pest posušenih gob šitake
  • 3 stroki česna
  • 1 korenček
  • 1 rdeča paprika
  • 1 čili
  • 1/4 glave belega zelja
  • 1 manjša bučka
  • 2 mladi čebuli
  • 400 g tofuja
  • rastlinsko olje
  • 100 g kalčkov
  • zelenjavna jušna osnova
  • sladka čilijeva in sojina omaka

Priprava:

  1. Riževe rezance dajte v posodo in prelijte z vrelo slano vodo. Pustite namakati nekaj minut, da se rezanci zmehčajo, nato odcedite in sperite z mrzlo vodo.
  2. Posušene gobe prav tako prelijte z vrelo vodo in pustite namakati 20 minut. Zatem odcedite in gobe narežite na majhne koščke.
  3. Olupite česen in korenček. Očistite papriko, čili, zelje, bučko in mlado čebulo. Česen in čili nasekljajte, preostalo zelenjavo pa narežite na majhne koščke. Tofu narežite na kocke.
  4. V voku segrejte malce olja ter na hitro prepražite nasekljan česen in čili. Dodajte zelje, korenček, papriko, gobe in malce zelenjavne jušne osnove. Dušite nekaj minut, nato pa primešajte bučko, mlado čebulo, kalčke in tofu. Pustite kuhati še nekaj minut in na koncu začinite s čilijevo in sojino omako. Postrezite z riževimi rezanci.
- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI