DomovZdravi ReceptiKrompirjeva pita s čebulo – Popolna kombinacija okusa in hrustljavosti

Krompirjeva pita s čebulo – Popolna kombinacija okusa in hrustljavosti

- Oglas -

Krompirjeva pita s čebulo je popoln obrok za ljubitelje krompirja. Kombinacija mehkega krompirja in sladkaste čebule v hrustljavem testu je enostavno neustavljiva. Ta pita je preprosta za pripravo in odlična izbira za družinsko večerjo ali poseben obrok ob koncu tedna.

Sestavine (4 porcije):

  • 6 srednje velikih krompirjev
  • 3 jajca
  • 100 g naribanega sira edamec
  • 2 čebuli
  • 60 g mehkega sira
  • 1,5 dl smetane
  • 3 žlice olivnega olja
  • 1 žlica ostre gorčice
  • ščepec svežega timijana
  • sol
  • maslo za mazanje in moka za oblaganje kalupa

Priprava:

  1. Neolupljen krompir dajte v lonec z vodo in ga kuhajte, dokler se ne zmehča. Olupite čebulo, jo narežite na kocke, in pražite na segretem olju, da porumeni, nato odstavite z ognja.
  2. Jajca zmešajte s smetano, gorčico, naribanim edamcem in mehkim sirom ter vse skupaj zmešajte do gladkega, vmešajte timijanove lističe in po okusu začinite s soljo.
  3. Kuhan krompir odcedite, olupite, narežite na tanke kolobarje in jih polovico razporedite po dnu namaščenega in z moko pomokanega pekača. Prelijte jih s tretjino sirove mešanice, dodajte plast čebule in prekrijte z drugo polovico krompirja.
  4. Po vrhu prelijte preostalo sirno zmes, postavite v pečico, ogreto na 160 °C, in pecite približno 35-45 minut, da se pita zlato zapeče.
- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI