- Oglas -
Krompirjeva pita s čebulo je popoln obrok za ljubitelje krompirja. Kombinacija mehkega krompirja in sladkaste čebule v hrustljavem testu je enostavno neustavljiva. Ta pita je preprosta za pripravo in odlična izbira za družinsko večerjo ali poseben obrok ob koncu tedna.
Sestavine (4 porcije):
- 6 srednje velikih krompirjev
- 3 jajca
- 100 g naribanega sira edamec
- 2 čebuli
- 60 g mehkega sira
- 1,5 dl smetane
- 3 žlice olivnega olja
- 1 žlica ostre gorčice
- ščepec svežega timijana
- sol
- maslo za mazanje in moka za oblaganje kalupa
Priprava:
- Neolupljen krompir dajte v lonec z vodo in ga kuhajte, dokler se ne zmehča. Olupite čebulo, jo narežite na kocke, in pražite na segretem olju, da porumeni, nato odstavite z ognja.
- Jajca zmešajte s smetano, gorčico, naribanim edamcem in mehkim sirom ter vse skupaj zmešajte do gladkega, vmešajte timijanove lističe in po okusu začinite s soljo.
- Kuhan krompir odcedite, olupite, narežite na tanke kolobarje in jih polovico razporedite po dnu namaščenega in z moko pomokanega pekača. Prelijte jih s tretjino sirove mešanice, dodajte plast čebule in prekrijte z drugo polovico krompirja.
- Po vrhu prelijte preostalo sirno zmes, postavite v pečico, ogreto na 160 °C, in pecite približno 35-45 minut, da se pita zlato zapeče.
- oglas -