- Oglas -
Sestavine (za 20 porcij):
Testo:
- 80 g masla
- 100 g sladkorja
- 2 jajci
- 250 g pลกeniฤne polnozrnate moke
nadev:
- 200 g datljev
- 200 g suhih fig
- 150 g leลกnikov
- 2 ลพlici ruma
- 2 ลพlici limoninega soka
- 2 ลพlici javorjevega sirupa
- 1 jajce za mazanje
- sveลพe fige za okras
Priprava:
- Zmehฤano maslo in sladkor stepite. Dodajte jajce in moko ter zgnetite v ฤvrsto testo, ki ga pustite v hladilniku pribliลพno eno uro.
- Datlje odcedite in jih skupaj s figami zmeljite. Nato dodajte naribane orehe, rum, sok in sirup. Naredite gladko maso.
- Testo razdelite na polovico in vsako razvaljajte pribliลพno 5 mm debelo. Na en del namaลพite pripravljen nadev in nanj poloลพite drugi del testa. Pustite, da se strdi, nato nareลพite na pravokotnike. Dajte jih na pekaฤ, obloลพen s papirjem za peko. Zgornji del premaลพite s stepenim jajcem in pribliลพno 20 minut pecite v peฤici pri 180 ยฐC. Okrasite s figami in postrezite.
- oglas -