- Oglas -
Sestavine (za 20 porcij):
Testo:
- 80 g masla
- 100 g sladkorja
- 2 jajci
- 250 g pšenične polnozrnate moke
nadev:
- 200 g datljev
- 200 g suhih fig
- 150 g lešnikov
- 2 žlici ruma
- 2 žlici limoninega soka
- 2 žlici javorjevega sirupa
- 1 jajce za mazanje
- sveže fige za okras
Priprava:
- Zmehčano maslo in sladkor stepite. Dodajte jajce in moko ter zgnetite v čvrsto testo, ki ga pustite v hladilniku približno eno uro.
- Datlje odcedite in jih skupaj s figami zmeljite. Nato dodajte naribane orehe, rum, sok in sirup. Naredite gladko maso.
- Testo razdelite na polovico in vsako razvaljajte približno 5 mm debelo. Na en del namažite pripravljen nadev in nanj položite drugi del testa. Pustite, da se strdi, nato narežite na pravokotnike. Dajte jih na pekač, obložen s papirjem za peko. Zgornji del premažite s stepenim jajcem in približno 20 minut pecite v pečici pri 180 °C. Okrasite s figami in postrezite.
- oglas -