DomovZdravi ReceptiPolnozrnato pecivo s figami in datlji

Polnozrnato pecivo s figami in datlji

- Oglas -

Sestavine (za 20 porcij):

Testo:

  • 80 g masla
  • 100 g sladkorja
  • 2 jajci
  • 250 g pšenične polnozrnate moke

nadev:

  • 200 g datljev
  • 200 g suhih fig
  • 150 g lešnikov
  • 2 žlici ruma
  • 2 žlici limoninega soka
  • 2 žlici javorjevega sirupa
  • 1 jajce za mazanje
  • sveže fige za okras

Priprava:

  1. Zmehčano maslo in sladkor stepite. Dodajte jajce in moko ter zgnetite v čvrsto testo, ki ga pustite v hladilniku približno eno uro.
  2. Datlje odcedite in jih skupaj s figami zmeljite. Nato dodajte naribane orehe, rum, sok in sirup. Naredite gladko maso.
  3. Testo razdelite na polovico in vsako razvaljajte približno 5 mm debelo. Na en del namažite pripravljen nadev in nanj položite drugi del testa. Pustite, da se strdi, nato narežite na pravokotnike. Dajte jih na pekač, obložen s papirjem za peko. Zgornji del premažite s stepenim jajcem in približno 20 minut pecite v pečici pri 180 °C. Okrasite s figami in postrezite.
- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI