ReceptiGlavne jediPomodorčki s polento

Pomodorčki s polento

MORDA VAS ZANIMA

Pomodorčki s polento so slasten obrok za celo družino, še posebej, če ga pripravimo v poletnih mesecih, ko lahko na svojem vrtu naberemo zelenjavi ali zelišča.

- Oglas -

SESTAVINE (1 pekač)

Za polento

  • 400 g koruznega zdroba
  • 1,5 l vode
  • 1,5 žličke soli
  • 3 žlice olivnega olja
  • 1/2 žličke bazilike
  • 2 žlici olivnega olja (za namastitev pekača)

Preliv in nadev

  • 3 žličke osušene bazilike
  • 3 žlice (1 glavica, na roke sesekljan) česna
  • 6 žlic olivnega olja
  • 20 krhljev (180 g) sušenega paradižnika
  • 1kg, češnjevega paradižnika, narezanega na rezine
  • sveža bazilika – (za okras)

PRIPRAVA

  1. Polento počasi umešamo v vrelo osoljeno vodo, ki smo ji dodali 1 žlico olivnega olja. Med nenehnim mešanjem kuhamo 5 minut, da polenta zavre.
  2. Nato pri nizki temperaturi kuhamo še 20 minut. Večkrat premešamo. Kuhani polenti primešamo preostalo olivno olje, dodamo baziliko ter jo z lopatko in dlanmi razporedimo po namaščenem pekaču.
  3. Pokrijemo s folijo in za 1 uro postavimo v hladilnik.
  4. Polento nato pečemo pri 220 °C približno 20 minut, da se po vrhu lepo zapeče.
  5. Na olivnem olju (lahko uporabimo tudi olje od sušenih paradižnikov) prepražimo sesekljan česen.
  6. Pečeno polento premažemo s česnovim prelivom in potresemo z 1,5 žličke bazilike. Nato po vrhu razporedimo sušene in sveže paradižnike, da popolnoma prekrijemo polento.
  7. Posolimo ter potresemo preostalo baziliko in pečemo še 10 minut. Ohlajeno polento razrežemo na kvadratke.
  8. Po želji okrasimo z listi sveže bazilike.

- oglas -
Prejšnji članekJuha iz ajdove kaše
Naslednji članekČokoladno-pomarančna torta

NAJNOVEJŠI RECEPTI

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×