- Oglas -
Pečena buča z medom je preprosta, aromatična in naravno sladka jed, ki združuje mehko teksturo buče, aromo pečenega česna in orientalski pridih začimbne mešanice za’atar. Odlična je kot priloga, lahka večerja ali topla jesenska poslastica.
Sestavine (4 porcije):
- 1 srednje velika buča
- 1 žlica olivnega olja
- 5 strokov česna
- 2 žlici medu
- 1 žlička mešanice začimb Zatar (pražen sezam, origano, citronska lupina), sveže mlet črni poper, sol
Priprava:
- Bučo razrežite na pol in odstranite semena. Namažite z oljem, začinite s soljo in poprom ter položite z rezano stranjo navzdol na pekač, obložen s peki papirjem. Dodajte neolupljene stroke česna, pokrijte s folijo in pecite v pečici, segreti na 200 °C, 40 minut.
- Odstranite folijo. Bučo previdno obrnite in namažite z medom. Vrnite v pečico in pecite še približno 10 minut, da se zlatorjavo obarva.
- Pečeno bučo posujte z mešanico začimb in postrezite s pečenimi stroki česna, ki jih iztisnite iz lupine.
- oglas -

