DomovZdravi ReceptiPeteršiljeva juha z jabolki

Peteršiljeva juha z jabolki

- Oglas -

Sestavine (4 porcije):

  • 250 g peteršilja s korenom
  • 4 jabolka
  • 300 g piščančjih peruti (vegani lahko nadomestijo s tofujem)
  • sol po okusu
  • 250 g kratkih testenin
  • 1 žlica olja
  • mleti poper po okusu
  • 100 ml polposnetega mleka
  • korenje za okras
  • suha jabolka za okras

Priprava:

  1. Testenine skuhajte v skladu z navodili, odcedite, pokapajte z malo olja in pustite, da se ohladijo.
  2. Neolupljene peteršiljeve korenine narežite na večje kose. Jabolka olupite in jih narežite na koščke. Peteršilj in jabolka prepražite na žlici olja.
  3. Oprana piščančja krila dajte v lonec z 2000 ml vode, dodajte sol in poper ter kuhajte približno 40 minut. Nato odstranite meso in juhi dodajte mleko. Vse skupaj zmešajte s paličnim mešalnikom in začinite po potrebi.
  4. Juho nalijte v krožnike, dodajte testenine, okrasite s sveže sesekljanim peteršiljem, narezanimi peteršiljevimi koreninami in jabolki.
- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI