- Oglas -
Sestavine (4 porcije):
- 250 g peteršilja s korenom
- 4 jabolka
- 300 g piščančjih peruti (vegani lahko nadomestijo s tofujem)
- sol po okusu
- 250 g kratkih testenin
- 1 žlica olja
- mleti poper po okusu
- 100 ml polposnetega mleka
- korenje za okras
- suha jabolka za okras
Priprava:
- Testenine skuhajte v skladu z navodili, odcedite, pokapajte z malo olja in pustite, da se ohladijo.
- Neolupljene peteršiljeve korenine narežite na večje kose. Jabolka olupite in jih narežite na koščke. Peteršilj in jabolka prepražite na žlici olja.
- Oprana piščančja krila dajte v lonec z 2000 ml vode, dodajte sol in poper ter kuhajte približno 40 minut. Nato odstranite meso in juhi dodajte mleko. Vse skupaj zmešajte s paličnim mešalnikom in začinite po potrebi.
- Juho nalijte v krožnike, dodajte testenine, okrasite s sveže sesekljanim peteršiljem, narezanimi peteršiljevimi koreninami in jabolki.
- oglas -