- Oglas -
Vložene paprike, polnjene z zeljem, so klasičen zimski shranek, ki združuje hrustljavost paprik in svežino kislega zelja. Odlične so kot priloga k mesnim jedem ali kot osvežujoč dodatek na hladni plošči.
Sestavine:
Za 4 kozarce (po 720 ml):
- 1 majhna glava belega zelja
- 1 čajna žlička soli
- 100 g sladkorja
- 1000 g podolgovatih zelenih in rdečih paprik.
Slanica:
- 500 ml kisa
- 2 žlički soli
- 100 g sladkorja
- 4 lovorovi listi
- 10 kroglic svežih začimb
- 10 kroglic črnega popra
- 4 nageljnovih žbic
- 2 žlički gorčičnih semen
Priprava:
- Zelenjavo očistimo, narežemo in zmešamo z žličko soli in sladkorja. Pustimo stati približno 2 uri.
- Kis, sol in sladkor zavremo z 1.250 ml vode. Pustimo, da se slanica ohladi.
- Paprike operemo, odstranimo semena in napolnimo s pripravljenim zeljem. Damo jih v kozarce, nalijemo slanico in dodamo začimbe. Kozarce zapremo s pokrovi. Paprike steriliziramo pri 80 °C približno 20 minut.
- oglas -