DomovZdravi ReceptiVložene paprike, polnjene z zeljem

Vložene paprike, polnjene z zeljem

- Oglas -

Vložene paprike, polnjene z zeljem, so klasičen zimski shranek, ki združuje hrustljavost paprik in svežino kislega zelja. Odlične so kot priloga k mesnim jedem ali kot osvežujoč dodatek na hladni plošči.

Sestavine:

Za 4 kozarce (po 720 ml):

  • 1 majhna glava belega zelja
  • 1 čajna žlička soli
  • 100 g sladkorja
  • 1000 g podolgovatih zelenih in rdečih paprik.

 Slanica:

  • 500 ml kisa
  • 2 žlički soli
  • 100 g sladkorja
  • 4 lovorovi listi
  • 10 kroglic svežih začimb
  • 10 kroglic črnega popra
  • 4 nageljnovih žbic
  • 2 žlički gorčičnih semen

Priprava:

  1. Zelenjavo očistimo, narežemo in zmešamo z žličko soli in sladkorja. Pustimo stati približno 2 uri.
  2. Kis, sol in sladkor zavremo z 1.250 ml vode. Pustimo, da se slanica ohladi.
  3. Paprike operemo, odstranimo semena in napolnimo s pripravljenim zeljem. Damo jih v kozarce, nalijemo slanico in dodamo začimbe. Kozarce zapremo s pokrovi. Paprike steriliziramo pri 80 °C približno 20 minut.
- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI