Čebulna juha

Krepčilna čebulna juha za jesenske in zimske dni.

- Oglas -

SESTAVINE (4 porcije)

  • 300 g čebule
  • 60 g masla
  • 1 strok česna
  • 1 čajna žlička rjavega sladkorja
  • 4 žlice konjaka
  • 1 liter bistre juhe
  • 2 vejici timijana
  • sveže mlet črni poper,
  • začimbna mešanica za kuho
  • 1 bageta
  • 1 žlica gorčice
  • 100 g dimljenega sira

PRIPRAVA

  1. Na maslu popražite narezano čebulo, dodajte sesekljan česen, žličko sladkorja in pustite, da karamelizira.
  2. Ko čebula porjavi, prelijte s konjakom, nato dolijte vročo juho. Začinite s timijanom, poprom in začimbno mešanico in kuhajte še 20 minut.
  3. Bageto narežemo na rezine jih namažemo z gorčico, potresemo z naribanim sirom in pečemo v pečici, dokler se sir ne stopi.
  4. Juho postrežete s pečenimi bagetami.
- Oglas -
Prejšnji članek
Naslednji članek

NAJNOVEJŠE