Krepčilna čebulna juha za jesenske in zimske dni.
- Oglas -
SESTAVINE (4 porcije)
- 300 g čebule
- 60 g masla
- 1 strok česna
- 1 čajna žlička rjavega sladkorja
- 4 žlice konjaka
- 1 liter bistre juhe
- 2 vejici timijana
- sveže mlet črni poper,
- začimbna mešanica za kuho
- 1 bageta
- 1 žlica gorčice
- 100 g dimljenega sira
PRIPRAVA
- Na maslu popražite narezano čebulo, dodajte sesekljan česen, žličko sladkorja in pustite, da karamelizira.
- Ko čebula porjavi, prelijte s konjakom, nato dolijte vročo juho. Začinite s timijanom, poprom in začimbno mešanico in kuhajte še 20 minut.
- Bageto narežemo na rezine jih namažemo z gorčico, potresemo z naribanim sirom in pečemo v pečici, dokler se sir ne stopi.
- Juho postrežete s pečenimi bagetami.
- Oglas -