- Oglas -
Orehove rezine večinoma že kar poznamo, vendar pa so še bolj osvežilne, če jim dodamo ananas.
SESTAVINE (20 rezin)
Za biskvit:
- 10 žlic čičerikine vode
- 200 g kokosovega sladkorja
- 450 gramov ananasa iz pločevinke
- 350 g moke
- 2 žlički sode bikarbone
- maščoba in moka za pekač
Za nadev:
- 200 g kokosove maščobe
- 150 g sladkorja v prahu
- 300 g rastlinskega kremnega namaza
- 100 g orehov
PRIPRAVA
- Stepite čičerikino vodo, ki ste ji dodali sladkor, nato pa primešajte nasekljan ananas (skupaj s tekočino oz. s kompotom) ter presejano moko in sodo bikarbono.
- Maso razporedite po namaščenem pekaču, posutem z moko. Pecite približno 30 minut pri temperaturi 160 °C. Biskvit vzemite iz pekača in ga za krajši čas pustite v pekaču, nato pa ga premestite na podstavek.
Zmešajte zmehčano kokosovo maščobo in sladkor, ki jima nato postopoma primešajte rastlinski kremni namaz. Kremo razmažite po ohlajenem biskvitu in jo posujte z nasekljanimi orehi. Počakajte, da se krema strdi, preden sladico razrežete in postrežete.
- oglas -