ReceptiJuheZimska juha z brstičnim ohrovtom

Zimska juha z brstičnim ohrovtom

MORDA VAS ZANIMA

Morda je prav zimska juha z brstičnim ohrovtom tista jed, ki jo boste vzljubili, če je še niste nikoli pripravili. Okusna zelenjavna juha, ki ji dodamo domače testenine, da bo naš želodček sit. Je pa prav tako okusna tudi brez testenin, če se želite izogniti ogljikovim hidratom in glutenu.

- Oglas -

SESTAVINE (4 porcije)

  • 1 večja čebula
  • 3 stroki česna
  • 2 večja korenja
  • 2 stebli zelene
  • 300 g brstičnega ohrovta
  • 4 žlice olivnega olja
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • 1 pločevinka paradižnikovih koščkov
  • 600 ml zelenjavne jušne osnove
  • sol
  • mleti poper
  • 2 lovorova lista
  • 150 g testenin (polžki)
  • ščepec origana
  • sladkor

PRIPRAVA

  1. Česen in čebulo olupite in ju nasekljajte. Očistite korenje, zeleno in brstični ohrovt. Korenje in zeleno narežite na majhne koščke, brstični ohrovt pa na polovice.
  2. V ponvi segrejte olje, na katerem nato popražite česen in čebulo. Dodajte korenje in zeleno ter ju prav tako popražite. Nato primešajte še paradižnikovo mezgo in koščke paradižnika, prilijte jušno osnovo ter zavrite.
  3. V juho stresite polovičke brstičnega ohrovta ter dodajte sol, poper in lovorova lista. Kuhajte na šibkem ognju toliko časa, da postane brstični ohrovt mehek. Medtem v posebnem loncu zavrite vodo, ki ste ji dodali sol, in v njej skuhajte še testenine, dokler niso al dente. Kuhane testenine precedite.
  4. Testenine stresite v juho, ki jo začinite z origanom, soljo in poprom, če želite, pa lahko dodate tudi sladkor.
- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×