- Oglas -
Ohrovtovi zvitki, polnjeni z ječmenom, so popolna kombinacija zdravih sestavin, ki vas bodo nasitile in navdušile s svojim bogatim okusom. Preprosti za pripravo in idealni za lahka kosila ali večerje.
Sestavine (4 porcije):
- 250 g ječmenove kaše
- sol
- 8 velikih ohrovtovih listov
- 2 čebuli
- 6 strokov česna
- sončnično olje
- 2 pesti nasekljanega peteršilja
- približno 10 vejic timijana
- mleti črni poper
- 800 g vloženih koščkov paradižnika
- 500 ml zelenjavne jušne osnove
Priprava:
- Ječmenovo kašo dobro sperite, nato pa skuhajte v osoljeni vodi. Odcedite.
- Očistite ohrovtove liste in jih na kratko pokuhajte v vreli vodi, da se zmehčajo. Zatem jih dobro odcedite in ožemite.
- Olupite in drobno sesekljajte čebulo in česen. Polovico prepražite v ponvi na malce olja. Dodajte eno pest nasekljanega peteršilja, kuhano ječmenovo kašo, nekaj vejic timijana ter malce soli in popra. Na hitro prepražite in odstavite, da se ohladi.
- V drugi ponvi na olju prepražite preostalo čebulo in česen. Dodajte paradižnik in polovico zelenjavne jušne osnove. Omako na hitro pokuhajte in po okusu začinite. Na koncu vmešajte preostali peteršilj in timijan.
- Na vsak ohrovtov list nadevajte nekaj pripravljene mase iz ječmenove kaše in zavijte v zvitek.
- Zvitke zlagajte v pekač in prelijte s preostankom zelenjavne jušne osnove. Približno 30 minut pecite v pečici, segreti na 180 °C. Postrezite s pripravljeno paradižnikovo omako.
- oglas -