DomovZdravi ReceptiPomarančno-orehova rolada – tako mehka, da se kar topi v ustih

Pomarančno-orehova rolada – tako mehka, da se kar topi v ustih

- Oglas -

Pomarančno-orehova rolada je čudovita jesenska sladica, ki združuje bogat okus orehov z osvežujočo aromo pomaranče. Kremna sredica z rahlim pridihom likerja poskrbi, da je ta rolada prava zimska poslastica.

Sestavine (12 porcij):

  • 4 jajca
  • 120 g sladkorja v prahu
  • 120 g orehov
  • 100 ml kisle smetane
  • ščepec soli
  • sladkor v prahu za posipanje
  • pomaranča za okras
  • vejica melise

Nadev:

  • 300 ml sladke smetane
  • 10 g sladkorja v prahu
  • 1 pomaranča
  • 1 žlica kandirane pomaranče
  • 2 žlici pomarančnega likerja
  • 1 čajna žlička želatine v prahu

Priprava:

  1. Ohlajeno rolado pred serviranjem posujemo s sladkorjem v prahu ter okrasimo s trakci pomarančne lupine in koščki pomaranče.
  2. Rumenjake stepemo s sladkorjem in kislo smetano, nato dodamo mlete orehe in premešamo. Iz beljakov s ščepcem soli stepemo čvrst sneg in ga previdno vmešamo v rumenjakovo osnovo.
  3. Pekač obložimo s peki papirjem, nanj vlijemo testo in pečemo 10 minut v pečici, segreti na 180 °C. Pečen biskvit prenesemo na s sladkorjem posut pergamentni papir, z njega odstranimo peki papir in ga še toplega zvijemo v rolado.
  4. Medtem pripravimo kremo. Naribamo lupinico pomaranče, iz preostalega sadeža pa iztisnemo sok. Sok segrejemo na 80 °C in vanj damo želatino. Nato dodamo liker, naribano pomarančno lupinico in koščke kandirane pomaranče. Ohlajeni zmesi nato dodamo stepeno smetano. Kremo namažemo na biskvit in ga ponovno zvijemo. Rolado ovijemo v čisto kuhinjsko krpo in jo damo v hladilnik, da se strdi.
- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI