- Oglas -
Pomarančno-orehova rolada je čudovita jesenska sladica, ki združuje bogat okus orehov z osvežujočo aromo pomaranče. Kremna sredica z rahlim pridihom likerja poskrbi, da je ta rolada prava zimska poslastica.
Sestavine (12 porcij):
- 4 jajca
- 120 g sladkorja v prahu
- 120 g orehov
- 100 ml kisle smetane
- ščepec soli
- sladkor v prahu za posipanje
- pomaranča za okras
- vejica melise
Nadev:
- 300 ml sladke smetane
- 10 g sladkorja v prahu
- 1 pomaranča
- 1 žlica kandirane pomaranče
- 2 žlici pomarančnega likerja
- 1 čajna žlička želatine v prahu
Priprava:
- Ohlajeno rolado pred serviranjem posujemo s sladkorjem v prahu ter okrasimo s trakci pomarančne lupine in koščki pomaranče.
- Rumenjake stepemo s sladkorjem in kislo smetano, nato dodamo mlete orehe in premešamo. Iz beljakov s ščepcem soli stepemo čvrst sneg in ga previdno vmešamo v rumenjakovo osnovo.
- Pekač obložimo s peki papirjem, nanj vlijemo testo in pečemo 10 minut v pečici, segreti na 180 °C. Pečen biskvit prenesemo na s sladkorjem posut pergamentni papir, z njega odstranimo peki papir in ga še toplega zvijemo v rolado.
- Medtem pripravimo kremo. Naribamo lupinico pomaranče, iz preostalega sadeža pa iztisnemo sok. Sok segrejemo na 80 °C in vanj damo želatino. Nato dodamo liker, naribano pomarančno lupinico in koščke kandirane pomaranče. Ohlajeni zmesi nato dodamo stepeno smetano. Kremo namažemo na biskvit in ga ponovno zvijemo. Rolado ovijemo v čisto kuhinjsko krpo in jo damo v hladilnik, da se strdi.
- oglas -