- Oglas -
V ฤasu, ko je sliv v izobilju in ne vemo, kje bi jih ลกe uporabili, naredite makovo pecivo s slivami.
SESTAVINE
- cca 700 g sliv
- 100 g mletega maka
- 200 g moke
- 1/4 vreฤke pecilnega praลกka
- 2 ลพlici semen chie
- 9 ลพlic ฤiฤerikine vode
- 180 g sladkorja v prahu
- 100 g kokosove maลกฤobe
- 200 ml riลพevega mleka
- maลกฤoba in moka za pekaฤ
Za vrhnjo plast:
- 70 g ostre moke
- 50 g sladkorja v prahu
- 40 g kokosove maลกฤobe
PRIPRAVA
- V kozico z vroฤim riลพevim mlekom stresite makova semena. Segrevajte pribliลพno 2 minuti, medtem pa vseskozi meลกajte. Nato pustite, da se meลกanica ohladi.
- Zmeลกajte ostro moko, sladkor v prahu in kokosovo maลกฤobo za vrhnjo plast. Meลกanico postavite na hladno mesto.
- Semena chie namoฤite v pribliลพno 6 ลพlicah vode. Ko dobite gosto, sluzasto zmes, ji primeลกajte 100 gramov zmehฤane kokosove maลกฤobe in 90 gramov sladkorja v prahu. Dodajte mlaฤno meลกanico mleka in makovih semen ter presejano moko s pecilnim praลกkom.
- Stepite ฤiฤerikino vodo in drugih 90 gramov sladkorja v prahu, da dobite sneg, ki ga previdno zmeลกajte z drugimi sestavinami.
- Testo vlijte v nekoliko viลกji namaลกฤen pekaฤ, posut z moko. Potresite z razpolovljenimi slivami in posujte z ยปdrobtinamiยซ iz ostre moke, sladkorja v prahu in kokosove maลกฤobe, ki ste jih pripravili na zaฤetku. Pecite v peฤici, predhodno ogreti na 180 ยฐC, in sicer tako dolgo, da postane pecivo rahlo zlate barve. Nato poฤakajte, da se pecivo ohladi, preden ga razreลพete in postreลพete.
- oglas -

