- Oglas -
V času, ko je sliv v izobilju in ne vemo, kje bi jih še uporabili, naredite makovo pecivo s slivami.
SESTAVINE
- cca 700 g sliv
- 100 g mletega maka
- 200 g moke
- 1/4 vrečke pecilnega praška
- 2 žlici semen chie
- 9 žlic čičerikine vode
- 180 g sladkorja v prahu
- 100 g kokosove maščobe
- 200 ml riževega mleka
- maščoba in moka za pekač
Za vrhnjo plast:
- 70 g ostre moke
- 50 g sladkorja v prahu
- 40 g kokosove maščobe
PRIPRAVA
- V kozico z vročim riževim mlekom stresite makova semena. Segrevajte približno 2 minuti, medtem pa vseskozi mešajte. Nato pustite, da se mešanica ohladi.
- Zmešajte ostro moko, sladkor v prahu in kokosovo maščobo za vrhnjo plast. Mešanico postavite na hladno mesto.
- Semena chie namočite v približno 6 žlicah vode. Ko dobite gosto, sluzasto zmes, ji primešajte 100 gramov zmehčane kokosove maščobe in 90 gramov sladkorja v prahu. Dodajte mlačno mešanico mleka in makovih semen ter presejano moko s pecilnim praškom.
- Stepite čičerikino vodo in drugih 90 gramov sladkorja v prahu, da dobite sneg, ki ga previdno zmešajte z drugimi sestavinami.
- Testo vlijte v nekoliko višji namaščen pekač, posut z moko. Potresite z razpolovljenimi slivami in posujte z »drobtinami« iz ostre moke, sladkorja v prahu in kokosove maščobe, ki ste jih pripravili na začetku. Pecite v pečici, predhodno ogreti na 180 °C, in sicer tako dolgo, da postane pecivo rahlo zlate barve. Nato počakajte, da se pecivo ohladi, preden ga razrežete in postrežete.
- oglas -