DomovZdravi ReceptiSladiceMakovo pecivo s slivami

Makovo pecivo s slivami

- Oglas -

V ฤasu, ko je sliv v izobilju in ne vemo, kje bi jih ลกe uporabili, naredite makovo pecivo s slivami.

SESTAVINE

  • cca 700 g sliv
  • 100 g mletega maka
  • 200 g moke
  • 1/4 vreฤke pecilnega praลกka
  • 2 ลพlici semen chie 
  • 9 ลพlic ฤiฤerikine vode
  • 180 g sladkorja v prahu
  • 100 g kokosove maลกฤobe
  • 200 ml riลพevega mleka
  • maลกฤoba in moka za pekaฤ

Za vrhnjo plast:

  • 70 g ostre moke
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 40 g kokosove maลกฤobe

PRIPRAVA

  1. V kozico z vroฤim riลพevim mlekom stresite makova semena. Segrevajte pribliลพno 2 minuti, medtem pa vseskozi meลกajte. Nato pustite, da se meลกanica ohladi.
  2. Zmeลกajte ostro moko, sladkor v prahu in kokosovo maลกฤobo za vrhnjo plast. Meลกanico postavite na hladno mesto.
  3. Semena chie namoฤite v pribliลพno 6 ลพlicah vode. Ko dobite gosto, sluzasto zmes, ji primeลกajte 100 gramov zmehฤane kokosove maลกฤobe in 90 gramov sladkorja v prahu. Dodajte mlaฤno meลกanico mleka in makovih semen ter presejano moko s pecilnim praลกkom.
  4. Stepite ฤiฤerikino vodo in drugih 90 gramov sladkorja v prahu, da dobite sneg, ki ga previdno zmeลกajte z drugimi sestavinami.
  5. Testo vlijte v nekoliko viลกji namaลกฤen pekaฤ, posut z moko. Potresite z razpolovljenimi slivami in posujte z ยปdrobtinamiยซ iz ostre moke, sladkorja v prahu in kokosove maลกฤobe, ki ste jih pripravili na zaฤetku. Pecite v peฤici, predhodno ogreti na 180 ยฐC, in sicer tako dolgo, da postane pecivo rahlo zlate barve. Nato poฤakajte, da se pecivo ohladi, preden ga razreลพete in postreลพete.
- oglas -

NAJNOVEJล I RECEPTI