- Oglas -
Ni boljšega preliva za testenine, kot je domača paradižnikova omaka! Preverite, kako jo lahko enostavno pripravite tudi sami.
SESTAVINE (4 kozarci po 500 ml)
- 2 kg paradižnik
- 4 velike čebula
- 8 strokov česen
- 6 žlic olivnega olja
- sol po okusu
- mleti črni poper po okusu
- sladkor po okusu
PRIPRAVA
- Paradižnike operemo. Z ostrim nožem v dno (nasproti peclja) plitko zarežemo kožo v obliki črke X. Za približno 10 sekund jih položimo v vrelo vodo (ali dokler prerezana koža ne začne odstopati), nato pa jih takoj prestavimo v mrzlo vodo in pustimo, da se ohladijo. Odstranimo kožo in jih razrežemo.
- Čebulo in česen olupimo in na drobno sesekljamo. V ponvi segrejemo olivno olje in zlato prepražimo čebulo. Dodamo paradižnik in česen. Nežno dušimo 40 minut, dokler se omaka ne zgosti. Začinimo s soljo, poprom in sladkorjem.
- Z zajemalko naložimo omako v čiste kozarce in jih 20 minut steriliziramo pri 85 stopinjah Celzija. Omako lahko postrežemo s testeninami.
- oglas -