0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

ReceptiPrilogeDomača paradižnikova omaka

Domača paradižnikova omaka

MORDA VAS ZANIMA

Ni boljšega preliva za testenine, kot je domača paradižnikova omaka! Preverite, kako jo lahko enostavno pripravite tudi sami.

- Oglas -

SESTAVINE (4 kozarci po 500 ml)

  • 2 kg paradižnik
  • 4 velike čebula
  • 8 strokov česen
  • 6 žlic olivnega olja
  • sol po okusu
  • mleti črni poper po okusu
  • sladkor po okusu

PRIPRAVA

  1. Paradižnike operemo. Z ostrim nožem v dno (nasproti peclja) plitko zarežemo kožo v obliki črke X. Za približno 10 sekund jih položimo v vrelo vodo (ali dokler prerezana koža ne začne odstopati), nato pa jih takoj prestavimo v mrzlo vodo in pustimo, da se ohladijo. Odstranimo kožo in jih razrežemo.
  2. Čebulo in česen olupimo in na drobno sesekljamo. V ponvi segrejemo olivno olje in zlato prepražimo čebulo. Dodamo paradižnik in česen. Nežno dušimo 40 minut, dokler se omaka ne zgosti. Začinimo s soljo, poprom in sladkorjem.
  3. Z zajemalko naložimo omako v čiste kozarce in jih 20 minut steriliziramo pri 85 stopinjah Celzija. Omako lahko postrežemo s testeninami.

- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI