- Oglas -
Odlična vegetarijanska obara za kosilo ali večerjo.
SESTAVINE (4 porcije)
- 1 čebula
- 3 stroki česna
- olivno olje
- 2 pločevinki paradižnika za kuhanje (480 g)
- 3 pločevinke rdečega fižola (720 g)
- 1 čili paprika
- 100 g koruze
- sol
- mleta paprika
- mleta kumina
- 3 žlice paradižnikovega koncentrata
- 3 mlade čebule
- 100 g stročjega fižola
- sveži koriander
PRIPRAVA
- Olupimo čebulo in česen in ju nasekljamo. Popražimo na olju v loncu.
- Dodamo paradižnik, rdeči fižol, narezan čili, koruzo in začinimo s soljo, poprom in kumino ter dodamo še paradižnik iz tube. Dodamo 400 ml vode in kuhamo na nizkem ognju 15 minut.
- Narežite mlado čebulo na rezine in jo v olju popražimo s stročjim fižolom. Vmešamo jih v juho in okrasimo s svežim koriandrom.
- oglas -