0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravi ReceptiŠpargljev namaz z avokadom

Špargljev namaz z avokadom

MORDA VAS ZANIMA

Sestavine (4 porcije):

- Oglas -
  • 300 g zelenih špargljev
  • 2 avokada
  • sok 1 limone
  • 2 paradižnika
  • 1 šalotka
  • 2 žlici kaper
  • 1 žlica nasekljanega pehtrana
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 žlica balzamičnega kisa
  • 1 žlica pekoče omake (npr. tabasca)
  • sveže mleti poper
  • kruh za postrežbo

Priprava:

  1. Špargljem porežite konice, jih do polovice olupite in za tri minute pokuhajte v vreli vodi, nato pa odcedite in ohladite v ledeno mrzli vodi. Tako bodo ohranili lepo zeleno barvo.
  2. Narežite jih na tanke rezine (nekaj jih pustite celih – za postrežbo) in jih stresite v skledo. Olupite avokada, odstranite peški in ju narežite na kocke. Poškropite z limonovim sokom in dodajte v skledo. Dobro premešajte, avokado se lahko tudi malce pretlači.
  3. Paradižnike prepolovite in odstranite mehko notranjost. Preostalo narežite na majhne kocke in skupaj z nasekljano šalotko, nasekljanimi kaprami in pehtranom dodajte v skledo.
  4. Začinite z oljem, kisom, pekočo omako, solite in poprajte. Dobro premešajte. Namaz postrezite s popečenim kruhom in prihranjenimi celimi šparglji. Okrasite s pehtranom in kaprami.
- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI