- Oglas -
Sestavine (4 porcije):
- 300 g zelenih špargljev
- 2 avokada
- sok 1 limone
- 2 paradižnika
- 1 šalotka
- 2 žlici kaper
- 1 žlica nasekljanega pehtrana
- 2 žlici olivnega olja
- 1 žlica balzamičnega kisa
- 1 žlica pekoče omake (npr. tabasca)
- sveže mleti poper
- kruh za postrežbo
Priprava:
- Špargljem porežite konice, jih do polovice olupite in za tri minute pokuhajte v vreli vodi, nato pa odcedite in ohladite v ledeno mrzli vodi. Tako bodo ohranili lepo zeleno barvo.
- Narežite jih na tanke rezine (nekaj jih pustite celih – za postrežbo) in jih stresite v skledo. Olupite avokada, odstranite peški in ju narežite na kocke. Poškropite z limonovim sokom in dodajte v skledo. Dobro premešajte, avokado se lahko tudi malce pretlači.
- Paradižnike prepolovite in odstranite mehko notranjost. Preostalo narežite na majhne kocke in skupaj z nasekljano šalotko, nasekljanimi kaprami in pehtranom dodajte v skledo.
- Začinite z oljem, kisom, pekočo omako, solite in poprajte. Dobro premešajte. Namaz postrezite s popečenim kruhom in prihranjenimi celimi šparglji. Okrasite s pehtranom in kaprami.
- oglas -