- Oglas -
Pirin kolač z jabolki na videz spominja na jabolčno pito, tudi priprava je podobna, le da je nekoliko bolj zdrava različica teste iz pirine moke.
SESTAVINE (1 pekač)
- 150 g pirine moke
- 100 g večnamenske moke
- ščep sol
- 750 g jabolk
- 122 g masla
- 1/2 zavitka pecilnega praška-
- 1 jajce
- 3 žlice mleka
- 80 g rjavega sladkorja
- 1/2 limone limoninega soka
- 1/2 žlice cimeta
- 1 vrečka vaniljevega pudinga
- 40 g mandljevega krokanta
- rozine po želji
PRIPRAVA
- V skledi zmešamo moko in pecilni prašek. Dodamo zmehčano maslo, jajce in mleko. Sestavine zmešamo v gladko testo in ga za nekaj časa postavimo v hladilnik.
- Olupimo jabolka, jih izkoščičimo in narežemo na majhne kocke. Dodamo limonin sok, cimet, sladkor, vaniljev puding in dobro premešamo.
- Polovico testa razporedimo po namaščenem pekaču in dodamo jabolčni nadev. Drugo polovico testa razvaljamo v okroglo obliko in položimo na jabolka. Ob robu odstranimo odvečno testo, namažemo z razžvrkljanim rumenjakom in potresemo z mandljevim krokantom. Pečico segrejemo na 160 stopinj Celzija in pečemo 30–35 minut.
- Potresemo s sladkorjem in pred postrežbo počakamo vsaj en dan.
- oglas -