0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

ReceptiTopla solata z bučkami in lešniki

Topla solata z bučkami in lešniki

MORDA VAS ZANIMA

Sestavine (4 porcije):

- Oglas -
  • 500 g zelenih bučk
  • olivno olje
  • sol in mleti črni poper
  • 250 g mlade špinače
  • 100 g lešnikov
  • sok pol limone
  • 50 g naribanega parmezana

Priprava:

  1. Bučke operite in narežite na polcentimetrske rezine. Poškropite z malce olja, solite in poprajte. Na hitro popecite na žaru, približno 2 minuti na vsaki strani.
  2. Špinačo operite in odcedite. Lešnike 12 minut pražite v pečici, segreti na 150 stopinj Celzija. Ko se ohladijo, jih podrgnite med dlanmi, da odstranite olupke. Grobo jih nasekljajte.
  3. Špinačo in še tople bučke razporedite na krožnike, poškropite z olivnim oljem in limonovim sokom. Pred postrežbo potresite z lešniki in parmezanom.
- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI