- Oglas -
Sestavine (4 porcije):
- 600 g svežih gob
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 2 žlici masti
- Sol
- 1 žlička kumine
- ščepec timijana
- 100 g masla
- 100 g gladke moke
- 200 ml zelenjavne juhe
- 200 ml mleka
- gladka moka
- 2 jajci in drobtine paniranje
- olje za cvrtje
Priprava:
- Gobe očistite in jih narežite na manjše kose. Olupite čebulo in česen. Čebulo drobno sesekljajte, česen pa zdrobite.
- V ponvi segrejte mast in na njej prepražite čebulo in česen. Dodajte gobe in prepražite. Začinite s soljo, kumino in timijanom ter dušite, dokler ne izhlapi vsa odvečna tekočina. Nato dajte gobe v skledo in pustite, da se ohladi.
- Maslo in moko prepražite. Razredčite z juho in mlekom. Skuhajte gosto kašo in jo zmešajte z gobami.
- Ohlajeno gobovo zmes oblikujte v majhne stožce. Vsak stožec povaljajte v moki, slanih razžvrkljanih jajcih in drobtinah ter vse skupaj zlatorjavo ocvrite v vročem olju. Postrezite s pire krompirjem.
- oglas -