DomovZdravi ReceptiGobovi svaljki – Okusna in nasitna domača jed

Gobovi svaljki – Okusna in nasitna domača jed

- Oglas -

Gobovi svaljki so jed, ki združuje nežno testo in bogat okus gob. Ta domača specialiteta je priljubljena med ljubitelji gob, saj je priprava enostavna, rezultat pa neizmerno okusen. Postrezite jih kot glavno jed ali prilogo in presenetite svoje goste z nekaj res posebnega.

Sestavine (4 porcije):

  • 600 g svežih gob
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 2 žlici masti
  • Sol
  • 1 žlička kumine
  • ščepec timijana
  • 100 g masla
  • 100 g gladke moke
  • 200 ml zelenjavne juhe
  • 200 ml mleka
  • gladka moka
  • 2 jajci in drobtine paniranje
  • olje za cvrtje

Priprava:

  1. Gobe očistite in jih narežite na manjše kose. Olupite čebulo in česen. Čebulo drobno sesekljajte, česen pa zdrobite.
  2. V ponvi segrejte mast in na njej prepražite čebulo in česen. Dodajte gobe in prepražite. Začinite s soljo, kumino in timijanom ter dušite, dokler ne izhlapi vsa odvečna tekočina. Nato dajte gobe v skledo in pustite, da se ohladi.
  3. Maslo in moko prepražite. Razredčite z juho in mlekom. Skuhajte gosto kašo in jo zmešajte z gobami.
  4. Ohlajeno gobovo zmes oblikujte v majhne stožce. Vsak stožec povaljajte v moki, slanih razžvrkljanih jajcih in drobtinah ter vse skupaj zlatorjavo ocvrite v vročem olju. Postrezite s pire krompirjem.
- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI