- Oglas -
Rezine z breskvami so sočna, preprosta sladica, ki s puhastim biskvitom in svežim sadjem navduši ob vsaki priložnosti. Odlične so kot poletna sladica ali kot sladek prigrizek ob kavi.
Sestavine (12 kosov):
- 4 jajca
- 100 g sladkorja
- 100 g margarine
- 200 g polostre moke
- 1/2 zavitka pecilnega praška
- 3–4 žlice mleka
- 1 kg breskev
Priprava:
- Margarino in sladkor zmiksamo, dodamo rumenjake in mešamo, dokler ne dobimo svetle pene. Nato izmenično dodajamo moko, zmešano s pecilnim praškom, in mleko. Na koncu nežno vmešamo čvrst sneg iz beljakov.
- Testo enakomerno razmažemo po pekaču. Po vrhu razporedimo narezane breskve in pečemo počasi v ogreti pečici.
- Za boljši okus lahko po vrhu posujemo z drobljencem iz masla, sladkorja in moke.
- oglas -