0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

ReceptiKakijeve ladjice

Kakijeve ladjice

MORDA VAS ZANIMA

Kakijeve ladjice so jesenka različica priljubljene sladice, ki vam bo kljub temnejšim dnevom narisala nasmeh na obraz.

- Oglas -

Veliko nas je, ki obožujemo pečene ladjice. Navadno se na mizi sicer znajdejo marelične, tokrat pa smo se odločili za malo drugačen recept – pripravili bomo namreč kakijeve ladjice.

SESTAVINE (4 porcije)

  • 250 g skute
  • 240 g pirine moke
  • 125 g masla

Za nadev

  • 3 zelo zreli kakiji
  • 2 jušni žlici vaniljevega sladkorja

PRIPRAVA

  1. Kakije zmeljemo in dodamo sladkor. Maslo zmehčamo na sobni temperaturi, vmešamo skuto, mešamo približno 3 minute, nato postopoma dodajamo moko in vmešavamo.
  2. Preložimo na pomokano površino in gnetemo v enotno zmes. Razdelimo jo na dve krogli, ju zavijemo v folijo in damo za 1 uro počivat v hladilnik.
  3. Krogli vzamemo iz hladilnika in razvaljamo na približno 2 mm tanko. Izrežemo pravokotnike velikosti približno 10 x 8 cm, na sredino vsakega damo zvrhano čajno žličko nadeva in prekrijemo skupaj po sredini, tako da nadev še kuka ven zgoraj in spodaj.
  4. Pečemo v pečici, ogreti na 180 stopinj Celzija, približno 30 minut oziroma do zlato rjave barve.
- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI