Kakijeve ladjice

- Oglas -

Kakijeve ladjice so jesenka razliฤica priljubljene sladice, ki vam bo kljub temnejลกim dnevom narisala nasmeh na obraz.

Veliko nas je, ki oboลพujemo peฤene ladjice. Navadno se na mizi sicer znajdejo mareliฤne, tokrat pa smo se odloฤili za malo drugaฤen recept โ€“ pripravili bomo namreฤ kakijeve ladjice.

SESTAVINE (4 porcije)

  • 250 g skute
  • 240 g pirine moke
  • 125 g masla

Za nadev

  • 3 zelo zreli kakiji
  • 2 juลกni ลพlici vaniljevega sladkorja

PRIPRAVA

  1. Kakije zmeljemo in dodamo sladkor. Maslo zmehฤamo na sobni temperaturi, vmeลกamo skuto, meลกamo pribliลพno 3 minute, nato postopoma dodajamo moko in vmeลกavamo.
  2. Preloลพimo na pomokano povrลกino in gnetemo v enotno zmes. Razdelimo jo na dve krogli, ju zavijemo v folijo in damo za 1 uro poฤivat v hladilnik.
  3. Krogli vzamemo iz hladilnika in razvaljamo na pribliลพno 2 mm tanko. Izreลพemo pravokotnike velikosti pribliลพno 10 x 8 cm, na sredino vsakega damo zvrhano ฤajno ลพliฤko nadeva in prekrijemo skupaj po sredini, tako da nadev ลกe kuka ven zgoraj in spodaj.
  4. Peฤemo v peฤici, ogreti na 180 stopinj Celzija, pribliลพno 30 minut oziroma do zlato rjave barve.
- oglas -

NAJNOVEJล I RECEPTI