- Oglas -
Kakijeve ladjice so jesenka različica priljubljene sladice, ki vam bo kljub temnejšim dnevom narisala nasmeh na obraz.
Veliko nas je, ki obožujemo pečene ladjice. Navadno se na mizi sicer znajdejo marelične, tokrat pa smo se odločili za malo drugačen recept – pripravili bomo namreč kakijeve ladjice.
SESTAVINE (4 porcije)
- 250 g skute
- 240 g pirine moke
- 125 g masla
Za nadev
- 3 zelo zreli kakiji
- 2 jušni žlici vaniljevega sladkorja
PRIPRAVA
- Kakije zmeljemo in dodamo sladkor. Maslo zmehčamo na sobni temperaturi, vmešamo skuto, mešamo približno 3 minute, nato postopoma dodajamo moko in vmešavamo.
- Preložimo na pomokano površino in gnetemo v enotno zmes. Razdelimo jo na dve krogli, ju zavijemo v folijo in damo za 1 uro počivat v hladilnik.
- Krogli vzamemo iz hladilnika in razvaljamo na približno 2 mm tanko. Izrežemo pravokotnike velikosti približno 10 x 8 cm, na sredino vsakega damo zvrhano čajno žličko nadeva in prekrijemo skupaj po sredini, tako da nadev še kuka ven zgoraj in spodaj.
- Pečemo v pečici, ogreti na 180 stopinj Celzija, približno 30 minut oziroma do zlato rjave barve.
- oglas -