- Oglas -
Kakijeve ladjice so jesenka razliฤica priljubljene sladice, ki vam bo kljub temnejลกim dnevom narisala nasmeh na obraz.
Veliko nas je, ki oboลพujemo peฤene ladjice. Navadno se na mizi sicer znajdejo mareliฤne, tokrat pa smo se odloฤili za malo drugaฤen recept โ pripravili bomo namreฤ kakijeve ladjice.
SESTAVINE (4 porcije)
- 250 g skute
- 240 g pirine moke
- 125 g masla
Za nadev
- 3 zelo zreli kakiji
- 2 juลกni ลพlici vaniljevega sladkorja
PRIPRAVA
- Kakije zmeljemo in dodamo sladkor. Maslo zmehฤamo na sobni temperaturi, vmeลกamo skuto, meลกamo pribliลพno 3 minute, nato postopoma dodajamo moko in vmeลกavamo.
- Preloลพimo na pomokano povrลกino in gnetemo v enotno zmes. Razdelimo jo na dve krogli, ju zavijemo v folijo in damo za 1 uro poฤivat v hladilnik.
- Krogli vzamemo iz hladilnika in razvaljamo na pribliลพno 2 mm tanko. Izreลพemo pravokotnike velikosti pribliลพno 10 x 8 cm, na sredino vsakega damo zvrhano ฤajno ลพliฤko nadeva in prekrijemo skupaj po sredini, tako da nadev ลกe kuka ven zgoraj in spodaj.
- Peฤemo v peฤici, ogreti na 180 stopinj Celzija, pribliลพno 30 minut oziroma do zlato rjave barve.
- oglas -