Kakijeve ladjice so jesenka različica priljubljene sladice, ki vam bo kljub temnejšim dnevom narisala nasmeh na obraz.
- Oglas -
Veliko nas je, ki obožujemo pečene ladjice. Navadno se na mizi sicer znajdejo marelične, tokrat pa smo se odločili za malo drugačen recept – pripravili bomo namreč kakijeve ladjice.
SESTAVINE (4 porcije)
- 250 g skute
- 240 g pirine moke
- 125 g masla
Za nadev
- 3 zelo zreli kakiji
- 2 jušni žlici vaniljevega sladkorja
PRIPRAVA
- Kakije zmeljemo in dodamo sladkor. Maslo zmehčamo na sobni temperaturi, vmešamo skuto, mešamo približno 3 minute, nato postopoma dodajamo moko in vmešavamo.
- Preložimo na pomokano površino in gnetemo v enotno zmes. Razdelimo jo na dve krogli, ju zavijemo v folijo in damo za 1 uro počivat v hladilnik.
- Krogli vzamemo iz hladilnika in razvaljamo na približno 2 mm tanko. Izrežemo pravokotnike velikosti približno 10 x 8 cm, na sredino vsakega damo zvrhano čajno žličko nadeva in prekrijemo skupaj po sredini, tako da nadev še kuka ven zgoraj in spodaj.
- Pečemo v pečici, ogreti na 180 stopinj Celzija, približno 30 minut oziroma do zlato rjave barve.
- oglas -