DomovZdravi ReceptiSlivovo pecivo 

Slivovo pecivo 

Slivovo pecivo z mandljevo kremo, vaniljevim pudingom in hrustljavo posipano plastjo je popolna sezonska sladica, ki združuje sadno svežino s toplim domačim okusom. Veganska različica tega peciva bo navdušila vse generacije.

Sestavine (približno 12 kosov):

  • 60 g suhih marelic
  • 400 g moke
  • 42 g kvasa
  • 3 žlice čičerikine vode
  • 225 ml ovsenega mleka
  • 135 g kokosovega sladkorja
  • 50 ml olja

Za nadev:

  • 400 g sliv
  • 300 ml slivovega kompota
  • 1 vrečka praška za vaniljev puding
  • 500 g mandljeve skute
  • 75 gramov kokosovega sladkorja
  • 1 vrečka vaniljevega sladkorja

Za zgornjo plast:

  • 100 g moke
  • 50 g ovsenih kosmičev
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 80 g kokosove maščobe

Priprava:

  1. Nasekljate suhe marelice ter jih zmešajte z moko, kvasom, čičerikino vodo, toplim ovsenim mlekom, sladkorjem in oljem. Oblikujte homogeno testo, ki ne sme biti lepljivo. Testo nato pokrijte in počakajte približno 30 minut, da vzhaja.
  2. Operite in osušite slive, ki jih nato razpolovite in jim odstranite koščice. Slivov kompot razredčite s 100 mililitri vode. Dve tretjini te tekočine nato zavrite v kozici. Tekočino, ki vam je ostala, uporabite za pripravo mešanice za puding, ki jo nato vmešajte v vrel slivov kompot.
  3. Pripravljen puding zmešajte z mandljevo skuto in s sladkorjem.
  4. Za zgornjo plast zmešajte moko, ovsene kosmiče, zmehčano kokosovo maščobo in sladkor v prahu.
  5. Namastite pekač in ga posujte z moko. Po njem razporedite testo, ki ga nato premažite z nadevom in ga pustite vzhajati še 15 minut. Po kremi razporedite razpolovljene slive, ki jih posujte z »drobtinami« za zgornjo plast. Pecite 35 minut pri temperaturi 180 °C

NAJNOVEJŠE