Slivovo pecivo z mandljevo kremo, vaniljevim pudingom in hrustljavo posipano plastjo je popolna sezonska sladica, ki združuje sadno svežino s toplim domačim okusom. Veganska različica tega peciva bo navdušila vse generacije.
Sestavine (približno 12 kosov):
- 60 g suhih marelic
- 400 g moke
- 42 g kvasa
- 3 žlice čičerikine vode
- 225 ml ovsenega mleka
- 135 g kokosovega sladkorja
- 50 ml olja
Za nadev:
- 400 g sliv
- 300 ml slivovega kompota
- 1 vrečka praška za vaniljev puding
- 500 g mandljeve skute
- 75 gramov kokosovega sladkorja
- 1 vrečka vaniljevega sladkorja
Za zgornjo plast:
- 100 g moke
- 50 g ovsenih kosmičev
- 50 g sladkorja v prahu
- 80 g kokosove maščobe
Priprava:
- Nasekljate suhe marelice ter jih zmešajte z moko, kvasom, čičerikino vodo, toplim ovsenim mlekom, sladkorjem in oljem. Oblikujte homogeno testo, ki ne sme biti lepljivo. Testo nato pokrijte in počakajte približno 30 minut, da vzhaja.
- Operite in osušite slive, ki jih nato razpolovite in jim odstranite koščice. Slivov kompot razredčite s 100 mililitri vode. Dve tretjini te tekočine nato zavrite v kozici. Tekočino, ki vam je ostala, uporabite za pripravo mešanice za puding, ki jo nato vmešajte v vrel slivov kompot.
- Pripravljen puding zmešajte z mandljevo skuto in s sladkorjem.
- Za zgornjo plast zmešajte moko, ovsene kosmiče, zmehčano kokosovo maščobo in sladkor v prahu.
- Namastite pekač in ga posujte z moko. Po njem razporedite testo, ki ga nato premažite z nadevom in ga pustite vzhajati še 15 minut. Po kremi razporedite razpolovljene slive, ki jih posujte z »drobtinami« za zgornjo plast. Pecite 35 minut pri temperaturi 180 °C