0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

ReceptiPrigrizkiSocca (krekerji iz čičerkine moke)

Socca (krekerji iz čičerkine moke)

MORDA VAS ZANIMA

Socca so okusni hrustljavi krekerji iz čičerkine moke. Odlično se podajo kot priloga namesto kruha ob okusni omaki, ali pa tudi kot samostojen prigrizek.

- Oglas -

SESTAVINE (24 kosov)

  • 1,5 skodelice vode (360 ml)
  • 1/2 žličke soli
  • 1,5 skodelice čičerikine moke (180 g)
  • 1 žlica oljčnega olja
  • oljčno olje za cvrtje

PRIPRAVA

  1. Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Pekač velikosti 23 x 33 cm premažemo z maslom.
  2. V mešalniku ali multipraktiku zmešamo vodo, čičerkino moko in sol, da postane zmes gladka.
  3. Testo vlijemo v ponev in med nenehnim mešanjem pečemo na šibkem ognju toliko časa, da se zgosti, vendar še vedno ostane tekoče. Če se naredijo grudice, ga v mešalniku ponovno zmešamo do gladkega.
  4. Testo vlijemo v pekač in ga enakomerno zgladimo. Poškropimo ga z olivnim oljem in ga s hrbtno stranjo žlice enakomerno razmažemo. Pečemo približno 30 minut, dokler testo ne porjavi in nekoliko popoka. Pustimo, da se ohladi na sobno temperaturo.
  5. V ponvi segrejemo olivno olje, ki naj bo 3 mm globoko. V bližini pripravimo pladenj s papirnatimi brisačami.
  6. Socco narežemo na kvadrate velikosti 5 cm. Pečemo jih z obeh strani, dokler ne pozlatijo. Odcedimo.

Predniki socce so posušeni koščki pulmentuma, enega od osnovnih živil rimskih legiona-rjev. Danes v njem uživajo legije turistov na cestah francoske in italijanske obale. Če olivno olje nadomestimo z ghijem ali oljem milejšega okusa ter v testo dodamo malce kalonjija ali kuminovih semen, dobimo nekaj, kar bi na ulicah Bombaja lahko prodajali kot hitro hrano. Čičerkina moka je na voljo na prodajnih mestih z zdravo prehrano tudi pri nas.

- oglas -
Prejšnji članek
Naslednji članek

NAJNOVEJŠI RECEPTI