0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

ReceptiMalicaPečen kostanj

Pečen kostanj

MORDA VAS ZANIMA

Pečen kostanj je obvezna jed na jesenskem meniju. Najboljši je seveda, če ga naberete sami.

- Oglas -

SESTAVINE (4 porcije)

  • 1 kg kostanja
  • svež rožmarin
  • 130 g masla (lahko rastlinskega)
  • sol
  • sveže mlet črni poper
  • ščepec naribanega muškatnega oreščka

PRIPRAVA

  1. Vsak kostanj zgoraj prerežemo na križ, nato pa vse skupaj namočimo za 1 minuto v vročo vodo.
  2. Dolijemo vročo vodo, dodamo sesekljan rožmarin, stopljeno maslo, sol, črni poper in muškatni orešček ter dobro premešamo.
  3. Nato preložimo na pekač s papirjem za peko, tako da je kostanj porezan na vrhu. Pečemo v predhodno ogreti pečici na 220°C približno 35-45 minut (odvisno od velikosti). Postrežemo še tople in posute s soljo.
- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI