- Oglas -
Kostanjeva pita je preprosta, okusna in brezglutenska jesenska sladica, ki navduši s kostanjevo moko, rozinami, pinjolami in kandirano pomarančno lupino. Odlična je kot prigrizek ob čaju ali praznična sladica.
Sestavine (za 12 kosov):
- 100 g rozin
- 250 g kostanjeve moke
- 70 g pinjol
- 50 g kandirane pomarančne lupine
- ščepec naribanega muškatnega oreščka
- ščepec soli
- 1 čajna žlička pecilnega soda
- maslo za namaz pekača
- sladkor v prahu za posipanje
Priprava:
- Rozine namočite v hladni vodi in pustite, da nabreknejo. Moko zmešajte z oreščki, na drobno narezano pomarančno lupino, muškatnim oreščkom, soljo in pecilnim praškom.
- Na koncu dodajte rozine in 100 ml vode. Zamesite testo (biti mora malo tekoče, če je pretrdo, dodajte še malo vode).
- Okrogel pekač namažite z maslom in posujte z moko. Napolnite ga s testom in površino poravnajte. Pecite v pečici, segreti na 200 °C, približno 30 minut. Pito ohladite, nato posujte s sladkorjem v prahu (lahko uporabite dekorativno šablono).
- oglas -