- Oglas -
Če želite zdravo zeleno kosilo, pripravite humus s čemažem in pečenimi zelenimi beluši. Če imate radi pomladne rastline kot so beluši oziroma šparglji in čemaž, ki so v tem receptu celo združeni, morate tole jed zagotovo preizkusiti.
SESTAVINE (4 porcije)
Humus
- 400 g kuhane čičerike (lahko iz pločevinke)
- 80 g čemaža
- 3 žlice tahini paste (sezamova pasta)
- 80 ml olivnega olja
- sol
- mleti črni poper
- sok 1 limone
Pečeni zeleni beluši
- 400 g zelenih belušev
- 3 žlice moke
- 2 jajci
- 4 žlice krušnih drobtin
- olje (za cvrtje)
PRIPRAVA
- Čičeriko odcedimo. Nekaj zrn prihranimo za okrasitev, ostalo pa stresemo v mešalnik , dodamo čemaž, sezamovo pasto in zmešamo. Postopno dodajamo olivno olje in mešamo, da dobimo gladko zmes. Začinimo s soljo, poprom in limoninim sokom.
- Belušem odstranimo olesenele dele. Povaljamo jih v moki, razžvrkljanih jajcih in drobtinah. V vročem olju jih cvremo približno 4 minute, da se zlatorjavo zapečejo. Položimo jih na papirnate brisače, da odstranimo odvečno olje. Postrežemo jih s humusom in okrasimo z zrni čičerike. Pokapljamo z olivnim oljem.
- oglas -