0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

ReceptiGlavne jediHumus s čemažem in pečenimi zelenimi beluši

Humus s čemažem in pečenimi zelenimi beluši

MORDA VAS ZANIMA

Če želite zdravo zeleno kosilo, pripravite humus s čemažem in pečenimi zelenimi beluši. Če imate radi pomladne rastline kot so beluši oziroma šparglji in čemaž, ki so v tem receptu celo združeni, morate tole jed zagotovo preizkusiti.

- Oglas -

SESTAVINE (4 porcije)

Humus

  • 400 g kuhane čičerike (lahko iz pločevinke)
  • 80 g čemaža
  • 3 žlice tahini paste (sezamova pasta)
  • 80 ml olivnega olja
  • sol
  • mleti črni poper
  • sok 1 limone

Pečeni zeleni beluši

  • 400 g zelenih belušev
  • 3 žlice moke
  • 2 jajci
  • 4 žlice krušnih drobtin
  • olje (za cvrtje)

PRIPRAVA

  1. Čičeriko odcedimo. Nekaj zrn prihranimo za okrasitev, ostalo pa stresemo v mešalnik , dodamo čemaž, sezamovo pasto in zmešamo. Postopno dodajamo olivno olje in mešamo, da dobimo gladko zmes. Začinimo s soljo, poprom in limoninim sokom.
  2. Belušem odstranimo olesenele dele. Povaljamo jih v moki, razžvrkljanih jajcih in drobtinah. V vročem olju jih cvremo približno 4 minute, da se zlatorjavo zapečejo. Položimo jih na papirnate brisače, da odstranimo odvečno olje. Postrežemo jih s humusom in okrasimo z zrni čičerike. Pokapljamo z olivnim oljem.
- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI