- Oglas -
Sestavine (4 porcije):
- 100 g ječmenove kaše
- 100 g korenja
- 50 g gomoljne zelene
- 50 g korenine peteršilja
- 100 g krompirja
- 1 l zelenjavne jušne osnove
- sol in sveže mleti poper
- 100 g masla
- velika pest mladih kopriv
- velika pest čemaža
Priprava:
- Ječmenovo kašo dobro sperite pod mrzlo vodo in v osoljeni vodi kuhajte do mehkega (približno 45 minut). Odcedite in sperite pod hladno vodo.
- Zelenjavo operite in olupite. Krompir in zeleno narežite na majhne kocke, korenje in peteršilj na kolobarje. Vse stresite v lonec in prelijte z jušno osnovo.
- Solite, poprajte in kuhajte, dokler se zelenjava ne zmehča (približno 20 minut). Dodajte ječmenovo kašo in maslo.
- Koprive in čemaž dobro operite, nasekljajte na drobne koščke in vmešajte v vročo juho. Postrezite s svežim kruhom.
- oglas -