DomovZdravi ReceptiJečmenova kaša s čemažem in koprivami

Ječmenova kaša s čemažem in koprivami

- Oglas -

Sestavine (4 porcije):

  • 100 g ječmenove kaše
  • 100 g korenja
  • 50 g gomoljne zelene
  • 50 g korenine peteršilja
  • 100 g krompirja
  • 1 l zelenjavne jušne osnove
  • sol in sveže mleti poper
  • 100 g masla
  • velika pest mladih kopriv
  • velika pest čemaža

Priprava:

  1. Ječmenovo kašo dobro sperite pod mrzlo vodo in v osoljeni vodi kuhajte do mehkega (približno 45 minut). Odcedite in sperite pod hladno vodo.
  2. Zelenjavo operite in olupite. Krompir in zeleno narežite na majhne kocke, korenje in peteršilj na kolobarje. Vse stresite v lonec in prelijte z jušno osnovo.
  3. Solite, poprajte in kuhajte, dokler se zelenjava ne zmehča (približno 20 minut). Dodajte ječmenovo kašo in maslo.
  4. Koprive in čemaž dobro operite, nasekljajte na drobne koščke in vmešajte v vročo juho. Postrezite s svežim kruhom.
- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI