- Oglas -
Rezanci z bučno omako in kaprami so enostavna popestritev, ko si zaželimo testenine malo drugače od klasičnih receptov.
SESTAVINE (4 porcije)
- 300 g buče
- 1 čebula
- 3 stroki česna
- 2 žlici masla
- ščep čilija ali kajenskega popra
- 1 žlica origana
- 250 ml smetane za kuhanje
- 400 g rezancev
- 3 žlice kaper
PRIPRAVA
- Oprano, olupljeno in izkoščičeno bučo narežemo na majhne kocke. Olupimo čebulo in česen in ju sesekljamo. V ponvi pri srednji temperaturi stopimo maslo in prepražimo čebulo in česen do zlate barve. Dodamo bučo in prepražimo. Dodamo origano, čili ali kajenski poper in smetano. Počasi kuhamo, dokler se buča ne zmehča.
- Na koncu dodamo kapre in začinimo s soljo.
- Rezance skuhamo po navodilih z embalaže, jih zmešamo z omako in postrežemo.
- oglas -