- Oglas -
Suši je najbolj prodajana japonska jed po svetu, v osnovi je suši sestavljen iz riža za suši, ribjega in/ali zelenjavnega nadeva oziroma obloge ter, če vrsta zahteva, ovitka iz alg, imenovanega nori.
SESTAVINE (4 porcije)
- 250 g lepljivega riža
- 1 kumarae
- 1 bela redkeve
- 1 korenjee
- nekaj listov endivje
- 1 avokado
- 10 listov alg nori
- 2 žlički vasabija
- 2 jajci
- 1 žlička masla
- 1 žlička sladkorja
- 1 dcl sojine omake
- 2,5 žlice riževega kisa
- ščep soli
PRIPRAVA
- Riž damo v žičnato cedilo in ga pod vodo izpiramo toliko časa, da je voda bistra. Stresemo ga v vrelo vodo, približno 4 dcl, zavremo, pokrijemo in kuhamo 15 minut. Nato ga odkrijemo in kuhamo še nekaj minut.
- Kumaro in redkev olupimo ter narežemo na tanke in kratke paličice, kot vžigalice. Operemo solatne liste in jih natrgamo. Korenček olupimo in narežemo na paličice, enako naredimo z avokadom. Alge nori razdelimo na 4 enako velike dele.
- Posebej pripravimo palačinke. Jajci razžvrkljamo s ščepom soli in na maslu spečemo tanko omleto. Ko je pečena, jo zrežemo na ozke rezance.
- Rižev kis pristavimo s sladkorjem in ščepom soli ter segrejemo. Kuhan riž stresemo v skledo in ga prelijemo s kisovo tekočino ter narahlo premešamo. Na liste norija razdelimo kuhan riž, narezane palačinke in zelenjavo ter vasabi. Liste trdno zvijemo v zvitke. Ponudimo s sojino omako.
- oglas -