0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

ReceptiMalicaBrokolijev 'burek'

Brokolijev ‘burek’

MORDA VAS ZANIMA

Tisti, ki imate radi špinačni burek, lahko preizkusite tudi različico z brokolijem.

- Oglas -

SESTAVINE (4 porcije)

Za testo:

  • 500 g navadne moke
  • 1 žlička soli
  • 15 g svežega kvasa
  • cca 250 ml mlačne vode
  • 1 žlica olivnega olja

Za nadev:

  • 1 srednje velik brokoli
  • sol
  • 2 stroka česna
  • 375 g sojine skute
  • mleti poper

Za premaz:

  • 1 žlica olivnega olja
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • 1 žlica suhega origana

PRIPRAVA

  1. Moko presejte v skledo in ji dodajte sol. Kvas zmešajte z vodo. Mešanico vode in kvasa ter olje nato dodajte moki. Zamesite testo in ga oblikujte v štruco. Križno zarežite na površini štruce in jo pokrijte. Nato pustite, da testo vzhaja.
  2. Očistite brokoli in ga ločite na manjše cvetove, ki jih 2 minuti kuhajte v slani vreli vodi. Ohladite z mrzlo vodo, odcedite in stresite brokoli v skledo.
  3. Brokoliju dodajte olupljen in strt česen ter sojino skuto. Dobro premešajte ter po želji solite in popoprajte.
  4. Testo razdelite na štiri dele. Vsakega od teh delov nato razvaljajte v okroglo obliko. Enakomerno razporedite pripravljen nadev. Zvijte in oblikujte v krožno obliko.
  5. Zvitke položite na pekač, prekrit s papirjem za peko. Premažite jih z oljem, zmešanim s paradižnikovo mezgo, in jih posujte z origanom. Površino nekajkrat prebodite z vilicami ali z zobotrebcem. Pecite 20 minut pri temperaturi 220 °C.
- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI