- Oglas -
Tisti, ki imate radi špinačni burek, lahko preizkusite tudi različico z brokolijem.
SESTAVINE (4 porcije)
Za testo:
- 500 g navadne moke
- 1 žlička soli
- 15 g svežega kvasa
- cca 250 ml mlačne vode
- 1 žlica olivnega olja
Za nadev:
- 1 srednje velik brokoli
- sol
- 2 stroka česna
- 375 g sojine skute
- mleti poper
Za premaz:
- 1 žlica olivnega olja
- 1 žlica paradižnikove mezge
- 1 žlica suhega origana
PRIPRAVA
- Moko presejte v skledo in ji dodajte sol. Kvas zmešajte z vodo. Mešanico vode in kvasa ter olje nato dodajte moki. Zamesite testo in ga oblikujte v štruco. Križno zarežite na površini štruce in jo pokrijte. Nato pustite, da testo vzhaja.
- Očistite brokoli in ga ločite na manjše cvetove, ki jih 2 minuti kuhajte v slani vreli vodi. Ohladite z mrzlo vodo, odcedite in stresite brokoli v skledo.
- Brokoliju dodajte olupljen in strt česen ter sojino skuto. Dobro premešajte ter po želji solite in popoprajte.
- Testo razdelite na štiri dele. Vsakega od teh delov nato razvaljajte v okroglo obliko. Enakomerno razporedite pripravljen nadev. Zvijte in oblikujte v krožno obliko.
- Zvitke položite na pekač, prekrit s papirjem za peko. Premažite jih z oljem, zmešanim s paradižnikovo mezgo, in jih posujte z origanom. Površino nekajkrat prebodite z vilicami ali z zobotrebcem. Pecite 20 minut pri temperaturi 220 °C.
- oglas -