- Oglas -
Hruškov štrudelj je sicer nekoliko manj poznan kot jabolčni, ni pa zato nič manj okusen.
SESTAVINE (30 kosov)
Za 3 štrudlje:
- 400 g večnamenske moke
- 200 g navadne moke
- 1/2 vrečke pecilnega praška
- 2 rumenjaka
- 2 žlici kisa
- 8 žlic vode
- 10 žlic mleka
- 300 g masla
- ščepec soli
- 1 jajce
- 150 g belih drobtin
Polnjenje:
- 900 g hrušk
- sok 1/2 limone
- 3 vrečke vaniljevega sladkorja
- 3 čajne žličke cimeta
- 100 g rozin
- 50 g orehov
PRIPRAVE
- Večnamensko moko presejemo z navadno moko in pecilnim praškom. Dodamo rumenjake, kis, vodo, mleko, maščobo, narezano na koščke, sol in gnetemo dokler ne dobimo gladkega testa. Testo hranimo 1 uro v hladilniku.
- Olupimo hruške in izrežemo jedra. Hruške narežemo na tanke rezine in jih potresemo z limoninim sokom. Zmešamo jih z vaniljevim sladkorjem, cimetom, rozinami in sesekljanimi oreščki.
- Testo razdelimo na tri dele. Vsak del razvaljamo v plast debeline 3 mm in na sredini potresemo z drobtinami. Obložimo jih s hruškovim nadevom.
- Zvijemo testo v rulado, ga položimo v pekač in ga premažemo z jajcem. Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180°C 30 minut. Na enak način pripravimo tudi druga dva zvitka. Ko se ohladijo, jih narežemo na kose in posujemo s sladkorjem v prahu.
- oglas -