DomovZdravi ReceptiSladiceHruškov štrudelj

Hruškov štrudelj

- Oglas -

Hruškov štrudelj je sicer nekoliko manj poznan kot jabolčni, ni pa zato nič manj okusen.

SESTAVINE (30 kosov)

Za 3 štrudlje:

  • 400 g večnamenske moke
  • 200 g navadne moke
  • 1/2 vrečke pecilnega praška
  • 2 rumenjaka
  • 2 žlici kisa
  • 8 žlic vode
  • 10 žlic mleka
  • 300 g masla
  • ščepec soli
  • 1 jajce
  • 150 g belih drobtin

Polnjenje:

  • 900 g hrušk
  • sok 1/2 limone
  • 3 vrečke vaniljevega sladkorja
  • 3 čajne žličke cimeta
  • 100 g rozin
  • 50 g orehov

PRIPRAVE

  1. Večnamensko moko presejemo z navadno moko in pecilnim praškom. Dodamo rumenjake, kis, vodo, mleko, maščobo, narezano na koščke, sol in gnetemo dokler ne dobimo gladkega testa. Testo hranimo 1 uro v hladilniku.
  2. Olupimo hruške in izrežemo jedra. Hruške narežemo na tanke rezine in jih potresemo z limoninim sokom. Zmešamo jih z vaniljevim sladkorjem, cimetom, rozinami in sesekljanimi oreščki.
  3. Testo razdelimo na tri dele. Vsak del razvaljamo v plast debeline 3 mm in na sredini potresemo z drobtinami. Obložimo jih s hruškovim nadevom.
  4. Zvijemo testo v rulado, ga položimo v pekač in ga premažemo z jajcem. Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180°C 30 minut. Na enak način pripravimo tudi druga dva zvitka. Ko se ohladijo, jih narežemo na kose in posujemo s sladkorjem v prahu.
- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI