- Oglas -
Polnjeni paradižniki s kuskusom so prava izbira, ko si zaželite okusno jed iz pečice brez mesa. Tudi priprava ni preveč zahtevna.
SESTAVINE
- 200 g kuskusa
- 2 žlici vloženega korenja
- 100 g šitak (gobe)
- 2 žlici graha (lahko zamrznjenega)
- 2 papiriki
- 1 žlica jušnih začimb
- 1/2 žličke soli
- ščepec mletega popra
- 8 velikih paradižnikov
- 6 žlic oljčnega olja
- 2 lovorjeva lista
PRIPRAVA
- Kuskus dajte v večjo skledo in dodamo cca 350 ml vrele vode. Rahlo mešajte, prelijte in pustite, da kuskus 5 minut nabreka.
- Odcedite korenje. Kuskusu dodajte odmrznjen grah.
- Očistite gobe in paprike.
- Gobe narežite na tanke rezine, paprike na majhne koščke.
- Vse dodajte v skledo s kuskusom, začinite z jušnimi začimbami, soljo in mletim poprom.
- Operite paradižnike, jih osušite, odrežite vrhove in jih shranite za pozneje.
- Izdolbite paradižnike in jih napolnite s pripravljeno zmesjo kuskusa in pokrijte z odrezanimi vrhovi.
- Polnjene paradižnike dajte v pekač in prelijte z olivnim oljem. Dodajte lovor in pecite 25 minut pri 180 °C.
- oglas -