- Oglas -
Melonin gaspačo za hitro in zdravo poletno kosilo.
- 2 rumena paradižnika
- ½ rdeče čebule
- 1/4 kumare (približno 5 cm)
- ½ rdeče ali rumene paprike
- 2 stroka česna
- 1 melona
- 1 šopek bazilike
- 1 šopek koriandra
- 4 ledene kocke
- sol in poper
- sok pol limone
- olivno olje
Priprava:
- Vso zelenjavo dobro operite, odstranite semena in narežite. Melono olupite in narežite na koščke. V multipraktiku zmešajte melono, paradižnik, papriko, kumaro, česen, začimbe in led. Malce zelenjave prihranite za okras.
- Hladno juho solite in poprajte po okusu. Začinite z limonovim sokom. Dodajte malce olivnega olja in še enkrat zmešajte. Gaspačo pred postrežbo dobro ohladite, poškropite z olivnim oljem in rezinami sveže zelenjave.
- oglas -