- Oglas -
Tradicionalni češki piškoti so krhki, bogati in se dobesedno topijo v ustih. Polnjeni z malinovo marmelado ali lešnikovo kremo so nepogrešljiv del praznične peke in popolni ob skodelici kave ali čaja.
Sestavine (cca. 40 piškotov):
Za testo:
- 220 g navadne moke
- 120 g sladkorja v prahu
- 150 g svinjske masti ali 170 g neslanega masla (za manj drobljenja)
Za dokončanje:
- 100 g malinove marmelade
- 100 g lešnikove kreme, lešniki za posipanje
Priprava:
- Moko in sladkor v prahu premešajte. Dodajte zmehčano mast in zgnetite v čvrsto testo. Testo pustite počivati na hladnem mestu 30 minut.
- Nato testo razdelite na majhne koščke in oblikujte v kroglice. Položite jih na pekače, obložene s peki papirjem, in v sredino vtisnite luknjo z zadnjim delom lesene žlice.
- Polovico kroglic napolnite z marmelado, drugo polovico pa z lešnikovo kremo in posujte s sesekljanimi orehi. Pecite v predhodno ogreti pečici na 170 °C približno 12 minut.
- Po peki jih prestavite na kovinsko rešetko in pustite, da se ohladijo. Pred serviranjem jih posujte s sladkorjem v prahu.
- oglas -

