DomovZdravi ReceptiVeganski bolognese z lečo

Veganski bolognese z lečo

- Oglas -

Preizkusite izjemno okusno in preprosto vegansko različico klasične bolognese omake. Leča poskrbi za beljakovine, bogato omako pa dopolnjujejo dišeče zelišča in sočni paradižniki. Postrezite z najljubšo vrsto testenin ali polento in uživajte v tem nasitnem obroku.

Sestavine (za 4 porcije):

  • 15 g posušenih jurčkov
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 šalotka
  • košček zelene
  • 1 srednje velik korenček
  • 3 sesekljani stroki česna
  • ½ žličke dimljene paprike
  • 1 lovorjev list
  • 2 žlički sesekljanega timijana
  • 2 žlici paradižnikovega pireja
  • 1 pločevinka leče, odcejene in oprane
  • morska sol
  • mleti črni poper
  • 2 skodelici omake marinara
  • 2 žlički sojine omake
  • 1 žlica balzamičnega kisa
  • 300 g suhih testenin rigatoni
  • sesekljan peteršilj za postrežbo

Priprava:

  1. Posušene jurčke prelijte s 100 ml vrele vode in pustite stati 30 minut, nato vodo odcedite in shranite. V ponvi segrejte olje, dodajte sesekljano šalotko ter sesekljano zeleno in korenje. Dušite približno 10 minut, da se zlato obarvajo.
  2. V ponev dodajte česen, dimljeno papriko, lovorov list in timijan, pražite približno minuto, nato dodajte pire, dodajte odcejeno lečo in narezane namočene gobe, začinite s soljo in poprom. Vmešajte omako marinara in vodo, kjer so se namakale gobe, vse skupaj zavrite in med občasnim mešanjem kuhajte približno 10 minut. Testenine skuhajte v skladu z navodili na embalaži.
  3. Mešanico v ponvi začinite s sojino omako in kisom ter odstranite lovorov list. Omako segrejte na nizki temperaturi in vmešajte kuhane testenine. Kuhajte 3 minute. Ob serviranju potresite s peteršiljem.
- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI