- Oglas -
Preizkusite izjemno okusno in preprosto vegansko različico klasične bolognese omake. Leča poskrbi za beljakovine, bogato omako pa dopolnjujejo dišeče zelišča in sočni paradižniki. Postrezite z najljubšo vrsto testenin ali polento in uživajte v tem nasitnem obroku.
Sestavine (za 4 porcije):
- 15 g posušenih jurčkov
- 2 žlici olivnega olja
- 1 šalotka
- košček zelene
- 1 srednje velik korenček
- 3 sesekljani stroki česna
- ½ žličke dimljene paprike
- 1 lovorjev list
- 2 žlički sesekljanega timijana
- 2 žlici paradižnikovega pireja
- 1 pločevinka leče, odcejene in oprane
- morska sol
- mleti črni poper
- 2 skodelici omake marinara
- 2 žlički sojine omake
- 1 žlica balzamičnega kisa
- 300 g suhih testenin rigatoni
- sesekljan peteršilj za postrežbo
Priprava:
- Posušene jurčke prelijte s 100 ml vrele vode in pustite stati 30 minut, nato vodo odcedite in shranite. V ponvi segrejte olje, dodajte sesekljano šalotko ter sesekljano zeleno in korenje. Dušite približno 10 minut, da se zlato obarvajo.
- V ponev dodajte česen, dimljeno papriko, lovorov list in timijan, pražite približno minuto, nato dodajte pire, dodajte odcejeno lečo in narezane namočene gobe, začinite s soljo in poprom. Vmešajte omako marinara in vodo, kjer so se namakale gobe, vse skupaj zavrite in med občasnim mešanjem kuhajte približno 10 minut. Testenine skuhajte v skladu z navodili na embalaži.
- Mešanico v ponvi začinite s sojino omako in kisom ter odstranite lovorov list. Omako segrejte na nizki temperaturi in vmešajte kuhane testenine. Kuhajte 3 minute. Ob serviranju potresite s peteršiljem.
- oglas -