- Oglas -
Iz kostanja lahko pripravimo tudi odlično kremno juho. Če imate radi kostanj, ga naslednjič, ko ga boste pekli, nekaj shranite za naslednji dan in jo poizkusite.
SESTAVINE (4 porcije)
- 250 g pečenega olupljenega kostanja
- 100 g masla
- 500 ml zelenjavne juhe
- sol
- sveže mlet črni poper
- ščepec naribanega muškatnega oreščka
- 1 čajna žlička mletega ingverja
- ščepec zelenjavne mešanice
- 100 ml smetane za kuhanje
- 100 g kisle smetane
- drobnjak za posipanje
PRIPRAVA
- V loncu stopimo maslo in popražimo na koščke narezan kostanj (za okras naj bo nekaj kostanjevih rezin na strani).
- Zalijemo z juho, začinimo s soljo, črnim poprom, muškatnim oreščkom, ingverjem in zelenjavno mešanico, kuhamo približno 30 minut.
- Dodamo obe vrsti smetane in kuhamo še 2 minuti. Po potrebi dodamo sol in poper. Okrasimo s preostalimi kostanjevimi rezinami in sveže sesekljanim drobnjakom ter postrežemo.
- oglas -