- Oglas -
Rižota z bučo hokaido in kostanji je kremasta, polna jesenskih okusov in odličen primer okusnega obroka. Popolna izbira za jesensko kosilo ali večerjo.
Sestavine (4 porcije):
- 400 g buče hokaido
- 150 g kuhanih olupljenih kostanjev
- 1 čebula
- 150 g masla
- 400 g riža arborio
- 1000 ml zelenjavne juhe
- Sol
- sveže mlet barvni poper
- mleti coriander
- svež timijan
Priprava:
- Bučo očistite in narežite na manjše koščke. Razporedite jo po pekaču, obloženem s peki papirjem, in pecite v pečici, segreti na 180 °C, približno 35 minut, da se zmehča. Nato bučo ohladite in narežite na drobne kocke.
- Kuhane kostanje narežite na rezine, čebulo olupite in drobno sesekljajte. V loncu segrejte večji del masla in kostanje s čebulo na hitro prepražite. Dodajte narezano bučo in riž.
- Vse skupaj na hitro prepražite in dolijte del juhe. Začinite s soljo, poprom, koriandrom in nasekljanim timijanom. Kuhajte na zmernem ognju in po potrebi dolivajte preostalo juho, dokler riž ni mehak. V že pripravljeno rižoto vmešajte preostalo maslo, okrasite s timijanom in postrezite.
- oglas -