DomovZdravi ReceptiRižota z bučo in kostanji – jesenska poslastica za hladne dni

Rižota z bučo in kostanji – jesenska poslastica za hladne dni

- Oglas -

Rižota z bučo hokaido in kostanji je kremasta, polna jesenskih okusov in odličen primer okusnega obroka. Popolna izbira za jesensko kosilo ali večerjo.

Sestavine (4 porcije):

  • 400 g buče hokaido
  • 150 g kuhanih olupljenih kostanjev
  • 1 čebula
  • 150 g masla
  • 400 g riža arborio
  • 1000 ml zelenjavne juhe
  • Sol
  • sveže mlet barvni poper
  • mleti coriander
  • svež timijan

Priprava:

  1. Bučo očistite in narežite na manjše koščke. Razporedite jo po pekaču, obloženem s peki papirjem, in pecite v pečici, segreti na 180 °C, približno 35 minut, da se zmehča. Nato bučo ohladite in narežite na drobne kocke.
  2. Kuhane kostanje narežite na rezine, čebulo olupite in drobno sesekljajte. V loncu segrejte večji del masla in kostanje s čebulo na hitro prepražite. Dodajte narezano bučo in riž.
  3. Vse skupaj na hitro prepražite in dolijte del juhe. Začinite s soljo, poprom, koriandrom in nasekljanim timijanom. Kuhajte na zmernem ognju in po potrebi dolivajte preostalo juho, dokler riž ni mehak. V že pripravljeno rižoto vmešajte preostalo maslo, okrasite s timijanom in postrezite.
- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI