0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

ReceptiGlavne jediKrompirjeve pogačice z žafranom in lešnikovo skorjico

Krompirjeve pogačice z žafranom in lešnikovo skorjico

MORDA VAS ZANIMA

Popestrite si jedilnik in pripravite krompirjeve pogačice z žafranom, ki jih lahko postrežete kot prilogo ali kar kot samostojno jed z omakami.

- Oglas -

SESTAVINE (8-10 pogačic)

  • 3 srednje veliki krompirji
  • 1/4 žličke namočenega žafrana v 2 žlicah vroče vode
  • sol
  • 2/3 skodelice (110 g) grobo meltih lešnikov
  • 1/2 skodelice (60 g) fino mletih krušnih drobtin
  • ščep asafetide (neobvezno)
  • 1,5 žličke semen kumine
  • ghee (ali olje po želji)

PRIPRAVA

  1. Krompir kuhamo v vodi, dokler se povsem ne zmehča. Dobro odcedimo. Kakor hitro je dovolj hladen, da ga lahko primemo z rokami, ga olupimo in temeljito pretlačimo skupaj z žafranovo vodo. Solimo po okusu. Počakamo, da se ohladi.
  2. Mlete lešnike zmešamo z drobtinami, asafetido, kuminovimi semeni in soljo. Stresemo v plitvo skledo.
  3. Vzamemo pest krompirjeve mešanice in jo oblikujemo v kroglo velikosti teniške žogice. Vtisnemo jo v lešnikovo mešanico in jo sploščimo. Postopek ponovimo s preostalo mešanico. Ponev obilno premažemo z ghijem ali oljem. Pogačice spečemo z obeh strani na srednje nizkem plamenu, da porjavijo in se naredi skorjica.

Te nežno začinjene opoldanske krompirjeve pogačice ponudimo s kremasto omako, recimo s  smetano crème fraîche, kislo smetano ali majonezo iz tofuja. Krompir sorte rumeni finn ali yukon gold poudari zlato žafranovo barvo. Lešnike lahko nadomestimo z blanširanimi mandlji, indijskimi oreščki ali pa s pistacijami, ki jim bodo dale čudovito barvo.

- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI